Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

MD codes: een nieuwe en verbeterde manier van behandelen

Door Lylian Logtenberg - 16 / 08 / 2020

Binnen Velthuis kliniek voeren we veel liquid facelift behandelingen uit. Dit zijn grotere filler behandelingen, waarbij we behandelen volgens de zogenaamde MD Codes methode. We hebben verschillende liquid facelift pakketten, waarbij iedereen een individueel pakket op maat krijgt. Als cosmetisch artsen worden we uitgebreid getraind om volgens deze MD codes methode te kunnen behandelen.

Wat houdt de MD Codes methode in?

In tegenstelling tot de traditionele werkwijze waarbij het probleemgebied meteen behandeld wordt, richten we ons bij de MD Codes eerst op de oorzaak van een probleem in plaats van op het gevolg. Deze behandelmethode is bedacht door Allergan®, de fabrikant van de Juvéderm® fillers. Bij deze methode wordt het gezicht ingedeeld in verschillende gebieden die elk een code krijgen en behandeld worden met een bepaalde filler in een standaard hoeveelheid. De MD Codes methode is een gestandaardiseerde methode die bij iedereen toepasbaar is.

Alles in het gezicht is met elkaar verbonden, en door bepaalde gebieden te behandelen, kunnen we het gezicht liften en dus verjongen. Door middel van de MD Codes geven we het volume terug dat door de jaren heen verloren is gegaan. Omdat het gezicht één geheel is, dien je dus ook het gehele gezicht behandelen en niet alleen maar een deel van het gezicht. Door meer volume te gebruiken en dit op de juiste plekken te injecteren, werkt dit voor vrijwel iedereen en zijn de resultaten beter en natuurlijker.

Waarom deze methode?

De MD codes methode maakt het makkelijker voor de cosmetisch arts om in te schatten hoeveel volume iemand nodig heeft. Het is niet zo dat iedereen een standaard behandeling krijgt, maar bepaalde plekken worden wel standaard behandeld. De hoeveelheden fillers die we gebruiken, worden echter wel door de cosmetisch arts gepersonaliseerd, waardoor iedereen een eigen behandelplan krijgt.

De MD codes staan voor coderingen van verschillende locaties in het gezicht, zo staan bijvoorbeeld de codes CK1 en CK4 voor codes bij het jukbeen. We weten dat het gezicht omhoog gelift wordt, als we op het jukbeen een filler injecteren met de juiste hoeveelheid en techniek. Hierdoor worden de zogenaamde marionetlijnen al minder en verbetert de neuslippenplooi. De arts kijkt tijdens het consult waar het volumeverlies zit en bepaalt aan de hand daarvan welke codes behandeld moeten worden. Hierdoor krijg je een structureel en overzichtelijk behandelplan, dat ook heel duidelijk is voor de client.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een liquid facelift of over de MD Codes? Plan dan een consult bij een van onze cosmetisch artsen, en wij vertellen je er graag meer over!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201