Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Een traangootbehandeling: wat houdt het in en wat zijn de mogelijkheden?

22 / 05 / 2019

Wat bedoelen we met een traangoot (‘tear trough’)? Dit is het geultje, dat loopt vanuit de binnenste ooghoek richting (en soms over) de wang. De traangoot ontstaat vooral door volumeverlies ten gevolge van het ouder worden, maar kan ook al vanaf je jeugd van nature aanwezig zijn. Dit volumeverlies is een belangrijke oorzaak voor donkere kringen (extra schaduwvorming) en wallen onder de ogen.

Oorzaken van een diepere traangoot

Naast volumeverlies zijn er andere mogelijke oorzaken:

• uitgesproken jukbeenderen
• leeftijd (dunnere huid)
• stress
• slecht slapen of vermoeidheid (bleke tint van de huid)
• roken en alcohol
• bepaalde ziektes die donkere kringen kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld ijzergebrek, Vitamine B12- of vitamine K gebrek, leveraandoeningen)
• het hebben van een bepaalde huidtint (hyperpigmentatie bij de donkere huid, doorschemerende bloedvaatjes bij de lichte huid).


Wat zijn de behandelmogelijkheden van een traangoot?

In het merendeel van de gevallen bestaat de behandeling uit het aanvullen van het volumetekort met een traangoot filler. Dit is een gel van een lichaamseigen stof, hyaluronzuur, die zorgt voor een natuurlijke correctie van het volume in de huid. Het resultaat houdt gemiddeld 14 maanden aan, maar kan zelfs aanhouden tot wel 24 maanden. Dit is onder andere afhankelijk van hoe snel je lichaam het hyaluronzuur opneemt. Bij afname van het volume kan je door een touch-up behandeling het volume weer eenvoudig aanvullen.

Een traangootbehandeling duurt meestal 15 tot 20 minuten en is vrijwel pijnloos. De hyaluronzuur-filler is volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor het menselijk lichaam. Het resultaat is het beste na een dag of 10 te zien. Het volumeverlies is hersteld, er is een mooie overgang ontstaan van je onderooglid naar je jukbeen en er is minder schaduw. Dit zorgt voor een minder vermoeide en frisse, jeugdige uitstraling.

Wil je meer weten over de traangootbehandeling? Kom dan gerust eens een keer op consult bij een van onze cosmetische artsen, om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!

De kosten van een traangootbehandeling zijn afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt. Indicaties voor de kosten van fillers vind je op ons prijsoverzicht. Tijdens een consult kunnen we je een specifiekere indicatie geven.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201