Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Help: ik heb een plooirokje op mijn gezicht!

28 / 10 / 2019

Ze worden ‘plooirokjes’ of ‘barcodes’ genoemd. Maar hoe grappig de benaming ook is, rimpeltjes op de bovenlip zijn voor veel mensen een schrikbeeld. Deze rimpels ontstaan veelal door roken en onbeschermd zonnen. Maar ook als je nooit gerookt hebt, kun je ze helaas krijgen. Wanneer je ouder wordt, slinkt je kaakbot namelijk. Je huid wordt dan minder opgespannen door de ondergrond en zo ontstaan rimpeltjes rondom de mond. De een heeft er meer of eerder last van dan de ander, maar de gemiddelde leeftijd waarop de eerste storende rimpeltjes op je bovenlip verschijnen ligt tussen de 40 en 45 jaar

Is het resultaat onnatuurlijk?

Veel vrouwen ergeren zich eraan, maar hebben ook hun bedenkingen over de meest besproken oplossing: de lijntjes op laten vullen met een filler. Ze zijn bang dat de bovenlip daardoor dikker wordt, en dat is een reële angst. Uit ervaring weet ik dat wanneer een te dikke filler wordt gebruikt of iemand te vaak behandeld wordt, de bovenlip inderdaad onnatuurlijk kan gaan opzwellen. Daarnaast zie je dat met de jaren de afstand tussen de onderkant van de neus en de bovenlip langer wordt (ook weer door slijtage van het kaakbot). Daardoor komt er ook meer nadruk op de bovenlip wanneer je dit gebied met fillers behandelt.


Plooirokjes oplossen met fillers of CO2 laser

Moeten we dan maar leren leven met die rimpeltjes? Gelukkig niet! Er zijn vandaag de dag voldoende dunne varianten hyaluronzuur fillers op de markt die, als ze met mate en op de juiste wijze gebruikt worden, geen verdikking van de bovenlip geven. Een goed alternatief met zeer natuurlijk resultaat is een behandeling met de CO2 laser. Deze laser is in staat om in 1 tot 3 sessies de huidstructuur boven de lip te verbeteren, waardoor bestaande rimpeltjes vervagen.

 

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!


De vorm van je lippen en de stand en het volume van je bovenkaak bepalen uiteindelijk wat het beste resultaat geeft. Laat je dus goed voorlichten door een cosmetisch arts die zowel ervaring heeft met fillers als met de fractionele CO2 laser. Dan kun je straks weer lachen – zonder plooirok!

 

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201