Schrijf je in voor het webinar over borstcorrecties    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Grove huidstructuur

Voor een mooie gladde huid die straalt

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Grove huidstructuur in het kort

  • Heb je last van fijne lijntjes, grove poriën, acnelittekentjes, een grauwe of vale huid? Of is je huid minder elastisch? Dan spreken we ook wel van een grove huidstructuur.
  • Veroudering, zon, roken, stress en hormonale veranderingen kunnen allemaal bijdragen aan een grove huid.
  • Een grove huid is goed te behandelen met een peeling, microneedling of laserbehandeling.

Wat is een grove huidstructuur?

Heb je last van fijne lijntjes, grove poriën, acnelittekentjes, een grauwe of vale huid? Of is je huid minder elastisch? Dan spreken we ook wel van een grove huidstructuur. Vaak veroorzaakt door invloeden van buitenaf of door het ouder worden. Wat kun je daaraan doen?

Hoe ontstaat een grove huidstructuur?

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. De huid, die is opgebouwd uit miljoenen cellen, kan steeds moeilijker dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellenZon, roken, stress en hormonale veranderingen doen hier nog een schepje bovenop.  Het resultaat: een vale, grauwe en vlekkerige huid. Gelukkig zijn er goede behandelingen mogelijk om je huid te verfijnen.

Resultaat

Een mooie gladde huid. Daarvan kun je weer genieten na onze laserbehandeling of peeling. Je huid ziet er niet alleen gladder uit, hij is minder vochtarm, soepeler en beter van teint. Kortom: je straalt weer!

De behandeling van een grove huidstructuur

Wil je graag weer een gladde huid? Onze gespecialiseerde huidtherapeuten helpen je graag. Tijdens het eerste consult doet onze huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij/zij bespreekt de mogelijke behandelingen en de intensiteit hiervan. Afhankelijk van jouw wensen en huidstructuur bepalen we de meest geschikte methode. Gelukkig zijn ze allemaal redelijk pijnloos. 

Biedt een laserbehandeling jou voldoende resultaat? Of bezorgt een peeling je al een gladdere huid? Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huid verjongende eigenschappen. Door de juiste peeling kan de gehele huidstructuur worden verbeterd. Met de CO2 laser  wordt een flinterdun laagje van de huid verwijdert. En dat kan echt een verschil maken. Welke aanpak en frequentie voor jou geschikt zijn bespreken we in een persoonlijk consult.

Een peeling duurt gemiddeld 20-30 minuten, een behandeling met de CO2 laser 60-90 minuten. Meestal is er wel een aantal behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na de behandeling kun je vrijwel altijd meteen weer naar huis en je dagelijkse bezigheden hervatten. De eerste uren na de behandeling kan er een lichte roodheid optreden, maar deze verdwijnt na enkele uren. Na de TCA peeling of C02 behandeling heb je een iets langere hersteltijd. Of de behandeling pijnlijk is hangt af van de gekozen aanpak. Onze specialisten doen er alles aan om de behandeling voor jou zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Oppervlakkige peeling

Met een oppervlakkige peeling verwijderen we veilig en gecontroleerd de bovenste laag met de beschadigde huidcellen. Je 'gezonde huid' wordt weer zichtbaar en kan weer stralen. We maken hierbij gebruik van twee middelen: glycolzuur en salicylzuur. Glycolzuur heeft een positieve invloed op huidveroudering. De conditie van de huid verbetert en de huid zal weer beter vocht vasthouden. Een salicylzuurpeeling is wat milder en daarom beter geschikt voor de gevoeligere huid.

TCA Peeling

De TCA peeling is een intensievere peeling om oppervlakkige lijntjes en je huidstructuur te verzachten en verkleuringen van de huid te verwijderen. Je huidstructuur wordt duidelijk zachter en frisser. Wel vereist deze peeling wat nazorg, maar het resultaat is ook langer zichtbaar. 

CO2 Laser resurfacing

Is de huid verouderd, dan is een behandeling met fractional CO2 een goede oplossing.  De zogenaamde Laser resurfacing verwijdert lijntjes en rimpeltjes in de gezichtshuid door een flinterdun laagje van de huid te ‘verdampen’. Er komt ruimte voor een nieuwe huid die er in alle opzichten veerkrachtiger uitziet: gladder, soepeler, minder vochtarm en beter van teint. 

C02 Laser Rejuvenation

Heb je te maken met een matige tot aanzienlijke huidveroudering? Bijvoorbeeld met fijne of grove rimpels, een grove huidstructuur, vale huidskleur en gebrek aan veerkracht. Dan is deze C02 Laser Rejuvenation behandeling voor jou erg geschikt. Het verbetert de huidstructuur en geeft nieuwe veerkracht.

Microneedling

Een behandeling met Microneedling heeft algemene huidverbeterende eigenschappen. We pakken hiermee de ongemakken van huidverouderingsverschijnselen aan, zoals een doffe huis, verlies van veerkracht en een grove huidstructuur. Na een Microneedling behandeling met de Dermapen 4 is de huid zichtbaar frisser, egaler en is nieuw collageen aangemaakt.

Wat kost een behandeling?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de gekozen behandelmethode. Op basis van een uitgebreide analyse van jouw huid zal de huidtherapeut bekijken welke behandeling het beste bij jou past.

Oppervlakkige peeling grauwe huid

vanaf € 80,-

TCA peeling

vanaf € 180,-

CO2 laser rejuvenation

van €525,- tot €900,-
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van een grove huid met peelings of lasertherapie. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201