Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De laserbehandeling van Wouter

Laser & IPL behandelingen behandeld door Ineke Heijneman

De rode adertjes op zijn wangen en neus maakten Wouter onzeker. Huidtherapeute Ineke Heijneman behandelde hem met laser – en met succes.

Wouter (65): “Mijn wangen en mijn neus waren erg rood door couperose. Ik kreeg daar vaak vragen over: of ik een hoge bloeddruk had bijvoorbeeld, of misschien mijn neus had gestoten. Daardoor werd ik er heel onzeker over. Op een gegeven moment ben ik de roodheid gaan camoufleren met poedertjes en zo. Maar als je dat in het licht bekijkt, ziet dat er ook niet fraai uit.

Ik ben gaan zoeken naar een definitieve oplossing en hoorde dat je die adertjes kunt laten weglaseren. Via internet kwam ik uit bij Velthuis kliniek Velp, dat is hier in de buurt. Tijdens het consult vroeg huidtherapeut Ineke Heijneman of ik veel in de zon was geweest. Dat klopte: tien jaar vakantie in Azië heeft de nodige zonneschade opgeleverd. Ineke legde uit dat ze er wel wat aan kon doen, maar dat ik ervanuit moest gaan dat de roodheid niet helemaal zou verdwijnen.

Ik heb vijf laserbehandelingen gehad. Nee, ik heb het niet als pijnlijk ervaren, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Je voelt een prikkel om de seconde, kleine schokjes als een soort stroomstootje. De ene plek van je gezicht is gevoeliger dan de andere, maar al met al ging het uitstekend. Na de behandeling wordt je huid gekoeld om de zwelling te verminderen, daarna kan er nog een crème aangebracht worden die drie uur moet blijven zitten. Die crème wordt hard en gaat dan rullen. Als je daarvoor kiest, ga je de kliniek uit met crème op je gezicht, maar ik vond dat geen probleem.

Bij de eindcontrole hebben we de foto’s naast elkaar gelegd en dan zie je hoe groot het verschil is. Ik denk dat de roodheid wel voor 85% verminderd is. De roodheid die er nu nog zit hoort gewoon bij mijn huidskleur. Eventueel ga ik over twee jaar nog een keer terug voor een behandeling, mochten de vaatjes terugkomen. Leeftijd speelt daarbij natuurlijk een rol, je huid wordt toch dunner.

Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Gevoelsmatig heeft het me meer zekerheid gegeven. Ik ga nu gewoon de deur uit zonder eerst in de spiegel te kijken. Ik loop op een heel andere manier een winkel binnen. Het gevoel dat iedereen naar me kijkt, dat heb ik nu niet meer.”

"Gevoelsmatig heeft het me meer zekerheid gegeven. Ik ga nu gewoon de deur uit zonder eerst in de spiegel te kijken. "

Bel 088 - 7785201