Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De rosacea behandeling van Lummie

Laser & IPL behandelingen behandeld door Luca Geleedst

Een zware kuur van medicijnen leek de enige oplossing voor de rosacea van Lummie Hilger. Huidtherapeute Luca Geleedst koos voor een andere aanpak, en met succes.

Lummie (56): “De klachten begonnen een jaar of zeven geleden. Ik kreeg steeds een knalrood gezicht en daarna zakte dat weer af. Niemand wist wat het was. Een paar jaar daarna verschenen er bultjes en ontstekingen op mijn huid. De huisarts schreef wat zalfjes voor maar het werd steeds erger. Uiteindelijk ben ik zelf op internet gaan zoeken zo kwam ik erachter dat het weleens rosacea kon zijn.

Ik heb meteen mijn voeding aangepast: geen suiker en geen koolhydraten meer. Daarmee heb ik het een paar jaar redelijk onder controle kunnen houden. Maar toen ik een darmziekte kreeg, werd mijn gezicht steeds erger. Ik werk in de horeca en deed elke dag heel veel make-up op omdat je bang bent dat mensen het zien. Maar je voelt dat branderige, kriebelende gevoel de hele tijd. Op dagen dat ik niet hoefde te werken, liet ik de make-up achterwege. En dan bleef ik dus thuis. Je raakt op den duur in een isolement.

In het ziekenhuis is toen geconstateerd dat het inderdaad rosacea was. Er werd een zware penicillinekuur van vier maanden geadviseerd. Maar ik heb een prikkelbare darm en dan is penicilline heel slecht. Mijn zoon is toen op internet gaan zoeken naar andere behandelingen en hij vond de website van Velthuis kliniek. Ik dacht: we gaan gewoon kijken wat ze daar zeggen.

Huidtherapeut Luca Geleedst kon me gelijk geruststellen: hoewel het er erg uitzag, was de penicillinekuur waar ik zo bang voor was niet nodig. Ze stelde een behandelplan op van peelings en laser. Daarbij zou ik dan een penicillinezalf gebruiken. Ik vond het zo fijn dat ik eindelijk erkenning kreeg en dat er eindelijk iemand naar mijn gezicht keek die er verstand van had.

We zijn de week erna al met de eerste behandeling gestart. Het was best een beetje pijnlijk, maar stelde niks voor bij wat ik al die jaren al gevoeld had. Luca waarschuwde dat ik er nog niet te veel van moest verwachten, maar mijn huid was direct erna al veel rustiger. Onvoorstelbaar. In een paar maanden tijd heb ik vier behandelingen gehad en het resultaat is echt geweldig. Na al die jaren kun je gewoon niet begrijpen dat het weg is. Ik gebruik nu nog om de drie dagen de zalf, om de bacteriën aan te pakken die mogelijk weer een opvlamming kunnen veroorzaken. En over vijf maanden ga ik weer terug voor een controle. Dat is namelijk het lastige met rosacea: het komt steeds terug. Maar nu hoef ik het niet meer zo ver te laten komen, Luca kan als het nodig is meteen een behandeling doen.

Ik ben echt heel tevreden over de behandeling én over de kliniek. De zorg die zij bieden voelt als een warme deken. Ik ben nu weer zeker van mezelf, durf weer ergens naar toe. Zo’n huidaandoening is heel bepalend voor je leven. Nu durf ik er weer te zijn.”

"Ik ben echt heel tevreden over de behandeling én over de kliniek. De zorg die zij bieden voelt als een warme deken. Ik ben nu weer zeker van mezelf, durf weer ergens naar toe. "

Bel 088 - 7785201