Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstlift van Nicole

Borstlift behandeld door Dr. Laura Zaal

Nicole kreeg een borstlift met protheses door dr. Laura Zaal. ‘Het is nog mooier geworden dan ik had verwacht.’

Nicole (46): “Ik heb mijn kinderen lang borstvoeding gegeven en daar heb ik absoluut geen spijt van. Maar mijn borsten waren niet meer zoals ze waren – of horen te zijn. Ze waren leger en gingen dus hangen. Ik was daar erg onzeker over. Tijdens het vrijen hield ik liever mijn beha aan, ik voelde me niet op mijn gemak met mijn eigen lijf.

In 2009 wilde ik al een borstcorrectie laten doen maar toen kreeg mijn moeder borstkanker. Dan ga je relativeren: je hebt een gezond lichaam, waar heb je het over? Maar uiteindelijk ben ik er dit jaar toch voor gegaan. Ik sport graag en doe veel om mijn lichaam in conditie te houden, maar aan die borsten kun je met sporten niks veranderen. Ik had er best veel last van.

Een kennis had een borstcorrectie laten doen door dr. Laura Zaal bij Velthuis kliniek. Zij zei: je moet écht naar haar, zij is zo goed. Bij het maken van een afspraak heb ik dus specifiek om dr. Laura Zaal gevraagd en gelukkig kon ik vrij snel bij haar terecht. Dr. Zaal stelde voor om een borstlift met protheses te doen. Het hoefde van mij niet zozeer groter, maar dr. Zaal legde uit dat ze die vulling nodig had om het mooi te krijgen. Ze liet me een beha met vullingen passen om te laten zien hoe het zou worden. Ik dacht eerst: poeh, dat is best groot. Maar dat is het uiteindelijk niet. Ik heb nu een goede cup C en dat past prima bij mijn lichaam.

Uiteindelijk is het resultaat mooier geworden dan ik had verwacht. Ik had veel foto’s gezien waarbij de bovenkant van de borst toch wat platter blijft, maar dat is bij mij niet zo. Ook was ik vooraf bang dat ik het gevoel in mijn tepels kwijt zou raken. Laura stelde me gerust: ze kon geen 100% garantie geven maar wel veel. En gelukkig is dat helemaal goed gegaan. Het werkt nog allemaal en dat is voor mij toch belangrijk.

Over Velthuis kliniek heb ik niets dan lof. Wat ik heel fijn vond was de begeleiding door de fysiotherapeut. Dat maakt echt verschil. Een borstlift is qua ingreep echt zwaarder dan alleen een borstvergroting, maar ik was na een dag alweer achter mijn bureau aan het werk. Dankzij de oefeningen heb ik ook geen rugklachten gehad, iets wat ik van anderen wel vaker heb gehoord. Bij de controle was de fysiotherapeut er ook weer bij. In het begin vond ik sporten best spannend. Wanneer mag je weer push-ups en sit-ups doen? Dan is het fijn als je die vragen aan de fysio kunt stellen.

Achteraf denk ik: ik had het veel eerder moeten doen. Natuurlijk zie je de littekens een beetje, maar ik voel me nu veel meer op mijn gemak. Het resultaat is echt prachtig geworden, dat vindt mijn man ook. En die beha? Die gaat nu gewoon uit in bed.”

"Het resultaat is nog mooier geworden dan ik had verwacht"

Bel 088 - 7785201