Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De bovenooglidcorrectie van Dries

Bovenooglidcorrectie behandeld door Prof. Dr. Dietmar Ulrich

Na een ooglidcorrectie door prof. dr. Dietmar Ulrich kan Dries weer lekker sporten. En dat hij er nu ook jonger uitziet, is mooi meegenomen!

Dries (55): “Ik doe fanatiek aan crossfit en had continu last van zweet in mijn ogen. Ik moest het steeds met een doekje wegvegen, anders prikte het zout in mijn ogen. Normaal wordt transpiratie tegengehouden door je wimpers, maar omdat mijn oogleden naar beneden hingen gleed het rechtstreeks mijn ogen in. Ik werd er gek van.

In mijn omgeving hadden al veel mensen een ooglidcorrectie laten doen. Zelf ben ik niet zo van de prikken, maar ze zeiden allemaal: het valt best mee. Toen heb ik toch maar de stap genomen.”

Ooglidcorrectie: roesje of lokale verdoving?

“Mijn vriendin was lang geleden al eens bij Velthuis kliniek geweest en die had er goede ervaringen mee. Ik heb ze gebeld voor een afspraak en werd aan prof. dr. Dietmar Ulrich gekoppeld. Van tevoren moest ik een formulier invullen en daarop had ik eerlijk aangegeven dat ik er best tegenop zag. Tijdens het gesprek kon ik gelijk merken dat hij dat gelezen had en ook serieus nam. Hij begon er meteen over en zei: Dries, waarschijnlijk is een tandartsbezoekje nog vervelender. Hij kon de ingreep met een roesje doen, maar ook met een lokale verdoving zou ik er niks van voelen. Het enige wat vervelend zou zijn, waren die prikjes. Uiteindelijk heb ik gewoon voor een lokale verdoving gekozen. Hij had me zo op mijn gemak gesteld dat ik het wel aan durfde. Ik had er een goed gevoel over.”

De ingreep viel erg mee
“Op de dag van de ingreep was ik wel wat gespannen, maar ik ben goed opgevangen door aardige verpleegsters. Toen ik eenmaal op die bank lag, was alles al goed doorgesproken en voelde ik me op mijn gemak. Er was ook tijd voor wat humor, ik had het gevoel dat ik in goede handen was. Wat de dokter voorspelde, is ook precies uitgekomen. Toen de verdovingsprikjes gezet werden dacht ik: o ja, dat is wat hij bedoelde. Maar ik wist ook dat het binnen een paar seconden over zou zijn. En dat was ook zo: na 10, 15 seconden voel je niks meer. De ingreep duurde in totaal een half uurtje. Ik vond het achteraf heel erg meevallen.”

Advies: goed koelen
“Het herstel verliep boven verwachting. De pijnstillers had ik wel in huis gehaald, maar ik heb ze niet hoeven gebruiken. Het advies was om elk uur te koelen en daar heb ik me trouw aan gehouden de eerste twee dagen. Toen dat koelen niet meer hoefde deed het ook geen pijn meer. Ik heb ook nagenoeg geen blauwe plekken of zwelling gehad. Na een dag of vijf was alles grotendeels weggetrokken en was ik weer toonbaar, na een week zag je er niks meer van.”

Blij met het resultaat
“Ik ben heel blij met het resultaat. Ik kan nu sporten zonder dat ik last heb van prikkende ogen. Ik hoor ook van mensen dat ik er jonger uitzie. Dat is een mooie bijkomstigheid, maar daar deed ik het niet voor. Dat ik weer lekker kan sporten, dat vind ik fantastisch.

Heb je net als ik een hekel aan spuitjes en zie je tegen de ingreep op? Dan kan ik eerlijk zeggen: maak je niet te druk, valt echt best mee. Als ik dat had geweten, had ik het veel eerder gedaan.”

 

 

 

 

"Tijdens het sporten liep het zweet in mijn ogen."

Bel 088 - 7785201