Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De bovenooglidcorrectie van Sandra

Bovenooglidcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Sandra ging voor een ooglidcorrectie naar Felicia Smits. Als ze nu naar de foto’s van vroeger kijkt, ziet ze een verschil van dag en nacht.

Ooglidcorrectie om medische redenen
Sandra (64): “Mijn oogleden waren aan het zakken. Ik ben 64, dus dat is niet zo gek. Maar daarnaast had ik constant last van een soort druk op mijn voorhoofd en ogen. Het besluit om een ooglidcorrectie te laten doen heb ik dus vooral op medische gronden genomen, niet zozeer op cosmetische. Ik heb lang gewacht, omdat ik op zag tegen de kosten. Maar toen ik op intake kwam, gaf Felicia Smits meteen aan dat het heel duidelijk was dat ik er veel last van had. Al tijdens dit gesprek bleek dat de ingreep vergoed zou worden door de zorgverzekering. En als ik nu achteraf de foto’s terugzie, denk ik: hoe kun je zo rond blijven lopen?

Bovenooglidcorrectie onder narcose
Toen de beslissing eenmaal genomen was, wilde ik graag snel geholpen worden. Gelukkig had Felicia heel snel tijd. Ik heb vooraf wel gevraagd om een algehele narcose, want ik was bang voor lokale anesthesie. Dat was helemaal prima. Van de ingreep zelf heb ik dus niks meegekregen, je wordt wakker en dan is het gebeurd. Ik was heel blij dat ik daarvoor kon kiezen.
Het herstel verliep goed. Ik heb me keurig aan de adviezen gehouden: rechtop zitten, icepacks erop, ingesmeerd met littekencrème. Ik ben gewoon de straat op gegaan toen die pleistertjes er nog op zaten, dat vond ik geen probleem. En toen de pleisters er na een week af mochten vond ik mezelf wel weer toonbaar. Ik heb ook weinig blauwe plekken gehad. Alleen waren mijn oogleden nog wat rood, dat duurt gewoon even.

Psychologisch effect
Het is nu ruim een half jaar geleden en het is een verschil van dag en nacht. Als ik ’s ochtends in de spiegel kijk, zie ik er goed uit, ongeacht of ik goed geslapen heb. Voorheen kon ik bijna geen oogpotlood gebruiken omdat het ooglid ervoor hing, nu heb ik een hele open blik. En van die druk op mijn ogen ben ik af.
Maar het grootste verschil is het psychologische effect. Als je er moe en bedrukt uitziet, dan ga je je ook zo voelen. Daar loop je de hele dag mee. Als je ziet dat je blik open en uitgerust is, dan word je daar zelf sterker van. Ik ben nu weer vrolijk van mezelf. Dat had ik helemaal niet verwacht. Ik nam het besluit om medische redenen, maar als zo’n ingreep dan ook een cosmetisch én een psychologisch effect heeft, is dat mooi meegenomen!

Aangenaam verrast
Ik wil nog wel even kwijt dat ik ongelooflijk aangenaam verrast ben door de hele Velthuis kliniek ervaring. Zowel het personeel als de dame achter de balie, de arts, de assistent en de anesthesist, ze zijn allemaal geweldig. De sfeer is heel vertrouwenwekkend, je weet dat je in goede handen bent. Felicia is ook geweldig als arts; ze denkt met je mee, kijkt goed naar je en ziet wat het kan worden. Dat inzicht is heel belangrijk bij zo’n operatie. De hele ervaring gaf een enorm gevoel van luxe, je wordt echt gepamperd. En daarnaast neemt iedereen je serieus, ik vond dat heel fijn.”

"Al tijdens de intake bleek dat mijn ingreep vergoed zou worden."

Bel 088 - 7785201