Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstverkleining van Anne

Borstverkleining behandeld door Dr. Tim Nijhuis

Anne’s borsten pasten niet bij haar slanke lichaam. Na de borstverkleining door dr. Tim Nijhuis is ze eindelijk weer blij als ze in de spiegel kijkt.

Last van mijn nek, schouders en rug
Anne (20): “Op mijn zestiende had ik al bovengemiddeld grote borsten en daarna zijn ze nog meer gegroeid. Ik ben best slank van mezelf en had uiteindelijk cup G-H, het contrast was heel groot. Door het gewicht had ik last van mijn schouders, nek en rug. Ik keek er ook liever niet naar, mijn borsten pasten gewoon niet bij mijn lichaam. Kleding paste niet goed en ik zag er vaak heel anders uit dan ik wilde. Soms voelde ik me net een moeder die al drie kinderen had gebaard, er was echt niks sexy’s aan.

Liever bij een gespecialiseerde kliniek
Toen ik 19 was ben ik gaan nadenken over een borstverkleining. De huisarts vertelde dat ik in aanmerking zou komen voor vergoeding. Toen ben ik rond gaan kijken waar ik het zou laten doen. Ik wist zeker dat ik niet naar het ziekenhuis wilde, bij een gespecialiseerde kliniek zou ik me fijner voelen. Van de website van Velthuis kliniek kreeg ik direct een warm gevoel, het klonk allemaal heel persoonlijk. Ik had het gevoel dat ik hier als mens behandeld zou worden en gelukkig bleek dat ook zo te zijn.

Levensveranderende operatie
Ik had geen idee wat ik kon verwachten, want het zijn vaak iets oudere vrouwen die deze operatie laten doen. Ik wist niet hoe het eruit zou gaan zien bij iemand van mijn leeftijd. Tijdens het consult heeft dr. Tim. Nijhuis alles duidelijk uitgelegd. Ik had echt heel veel vragen maar daar werd gewoon tijd voor gemaakt. Het gevoel bij de chirurg en de kliniek was goed, ik voelde me meteen op mijn gemak. En ik wist: hier zou ik deze voor mij levensveranderende operatie wel willen laten doen. Ik heb dus meteen afspraak gemaakt.

Rustig onder narcose
Op de dag van de operatie ben ik vroeg opgestaan. Ik was best nerveus maar bij binnenkomst werd ik fijn verwelkomd en gekalmeerd. Ik heb een naaldenfobie, dat had ik vooraf ook aangegeven, en ze hebben mij met drie mensen afgeleid toen de anesthesist de infuusnaald inbracht. Op de OK heb ik nog wat gepraat en grapjes gemaakt met de chirurg. We kletsen over zeilen en over mijn studie in Rotterdam, en toen ik aan het uitleggen was wat mijn favoriete cocktail was ging ik onder narcose. Dat was een hele leuke manier om mij rustig te krijgen! Ik ben ook weer rustig wakker geworden en voelde me direct heel goed.

Minder pijn dan verwacht
Het herstel is me heel erg meegevallen. Ik had wel wat pijn maar minder erg dan ik had verwacht. Ik mocht al vrij snel de medicatie afbouwen. Het enige wat vervelend was, is dat ik zes weken 24/7 die beha moest dragen, mijn armen minder kon bewegen en niet mocht sporten. Ik was op vakantie in Frankrijk toen de beha eindelijk uit mocht. Ik heb meteen een bikini aangetrokken. Dat voelde echt als vrijheid: eindelijk kan ik een mooie bikini aan. De timing had niet beter gekund.

Geen moment spijt gehad
Ik ben immens blij met het eindresultaat. Het is precies geworden wat ik had gehoopt. Ik kon mezelf eigenlijk niet voorstellen met andere borsten, maar nu ben ik eindelijk weer blij met hoe ik eruitzie. Ik ben van een cup G-H naar een cup C-D gegaan. De littekens zien er al heel goed uit, en sinds ik vitamine E zalf gebruik merk ik zeker verschil. Maar als het zo zou blijven, ben ik ook al tevreden. Nee, ik heb geen enkel moment spijt of twijfel gehad.”

"Ik ben immens blij met het eindresultaat"

Bel 088 - 7785201