Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstverkleining van Shivani

Borstverkleining behandeld door Drs. Felicia Smits

De borsten van Shivani waren zo zwaar, dat ze er rugklachten van kreeg. Daarom ging ze voor een borstverkleining naar drs. Felicia Smits.

Elke dag last van rugklachten
Shivani: “Ik ben heel slank, heb maatje XS. Maar mijn cupmaat was 70G. Ik had elke dag last van rugklachten, ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Ik liet me regelmatig masseren maar dat hielp niet. De huisarts adviseerde om een borstverkleining te laten doen. Ik heb daarmee gewacht tot ik mijn eerste kindje had gekregen, want ik was van plan om borstvoeding te geven. Maar een week na de bevalling ging hij al over op kunstvoeding. Toen dacht ik: ik wacht niet langer.”

De arts was heel aardig
“Grote borsten zitten bij ons in de familie. Mijn zus is drie jaar geleden al bij Velthuis kliniek geweest voor een borstverkleining. Zij is toen geopereerd door drs. Felicia Smits. Ik had er niet speciaal om gevraagd, maar toevallig kwam ik ook bij haar op consult. Ik vond haar meteen aardig en heel spontaan. Als je met haar praat lijkt ze het alsof je haar al kent.”

Veel minder pijn dan verwacht
“Ik zag wel tegen de operatie op, want hoe ga je dat doen met een kleine? Gelukkig kon mijn vriend vrij nemen en mijn moeder was er ook. Dus hulp had ik zeker. Dat ik onder narcose moest, vond ik wel spannend; het was de eerste keer in mijn leven. Maar het ging allemaal goed. Toen ik wakker werd had ik nog geen pijn, maar ik was wel heel moe van de narcose. De volgende dag had ik wel wat pijn, maar veel minder dan ik had verwacht. Dat viel me echt mee.”

Heel blij mee
“Het herstel is goed verlopen. Na een week ging ik al autorijden, ik had toen echt geen pijn meer. Het is wel lastig dat je je kind niet mag oppakken, dat hou je met zo’n kleintje niet vol. De littekens zie je wel, maar ze zijn gelukkig niet donker geworden. Ik vind ze dus niet storend. En het wordt nog minder, want de operatie is pas drie maanden geleden.

Het was de bedoeling dat ik cup C zou krijgen, maar het is een 70D geworden. Ik ben er heel blij mee, mijn borsten zijn niet te klein en niet te groot. Met een beha aan waren mijn borsten vroeger best mooi, maar zonder beha was het een ander verhaal. Nu zijn ze ook zonder beha prachtig. Sinds de borstverkleining heb ik niet meer de rugpijn die ik eerst had, dat is zo fijn.”

"Na de operatie heb ik geen rugpijn meer gehad."

Bel 088 - 7785201