Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Victoria

Borstvergroting behandeld door Dr. Laura Zaal

Victoria vond haar lichaam helemaal niet lelijk – alleen de verhouding, die klopte niet. Ze ging voor een borstvergroting naar dr. Laura Zaal.

Victoria Waldau (22) begon enkele jaren geleden met het fotograferen van haar eigen outfits. Ze postte de foto’s op Instagram en dat bleef niet onopgemerkt. Inmiddels heeft ze ruim 68.000 volgers en dat aantal groeit nog steeds.

Wat ooit begon als hobby, is inmiddels je beroep geworden?
“Ja, sinds een paar jaar ben ik influencer. Daar ben ik nu fulltime mee bezig. Het is eigenlijk vanzelf gegaan: nadat ik mijn diploma grafische vormgeving had behaald, ging ik mijn kleding fotograferen. Lekker veel shoppen dus, zodat je elke dag iets nieuws kunt laten zien. Sinds kort maak ik naast fashionshots ook make-up video’s, dat gaat ook heel goed. Ik ben heel dankbaar dat ik er mijn werk van heb kunnen maken.”

Hoe lang had je al de wens om je borsten te laten vergroten?
“Die droom speelde al heel lang. Ik was 16 en dacht: nou, dit lijkt het te zijn, daar ben ik niet oké mee. Naarmate je ouder wordt en je lichaam zich vormt, werd dat idee alleen maar sterker. Ik heb mijn lichaam en mijn borsten nooit lelijk gevonden. Als ik heel tenger was geweest, zouden die borsten supermooi en kloppend zijn geweest. Maar omdat ik best lang ben en heupen heb, klopte de verhouding voor mijn gevoel niet.

Ik besloot dat ik het echt ging doen als ik er geld voor had. Ik heb er dus hard voor gewerkt. Toen ik vorig jaar een heel goede maand had, dacht ik: ik kan het nu inplannen.”

Waarom heb je voor Velthuis kliniek gekozen?
“Ik had veel over Velthuis kliniek gehoord, ik ken best wat mensen die daar zijn geweest. Ik hoorde dat de kliniek goed was en bovendien zitten er overal in Nederland vestigingen. Er werd een afspraak gemaakt bij dr. Laura Zaal. Ik heb de foto’s op de website bekeken en haar resultaten vind ik het mooist.”

Kun je je dat eerste consult nog herinneren?
“Ja, dat vond ik best spannend. Ik ben nog jong, net 22, en was toch bang dat mensen me daarop beoordelen. Maar tot mijn verrassing en opluchting maakte dat niets uit. Laura Zaal was heel lief en zorgzaam maar ook heel professioneel. Ze controleert vooral of dit echt een serieuze beslissing is, of je er als cliënt ook echt zeker van bent. Het is natuurlijk belangrijk bij zo’n operatie dat je er van tevoren goed over nadenkt. Ik had al veel research gedaan en wist al veel, dat merkten ze gelukkig ook op. Ik wist bijvoorbeeld al dat een druppelvormig implantaat wilde. Tijdens het consult legde Laura uit dat ze de dual plane methode gebruikte, waarbij het implantaat half onder de borstspier komt. Deze methode creëert een mooie natuurlijke vorm.”

Je hebt ervoor gekozen om je operatie op Instagram te delen. Was dat een lastige keuze?
“Op zo’n cosmetische operatie rust toch nog wel een taboe. Ik wilde graag dat taboe eraf halen, daarom heb ik de beslissing genomen om het gewoon te delen met mijn volgers. Dus ik wist meteen: ik ga het supergoed en open delen. Dan krijg ik er ook geen vragen over, want mensen zien die verandering toch. In een vlog heb ik open en eerlijk verteld dat ik iets ging laten doen, wat mijn redenen waren, dat ik er lang op gewacht heb en er nu superblij mee ben.

Mijn hart ging tekeer toen ik het filmpje online ging zetten. Gelukkig heb ik heel veel goeie reacties gehad. Ik kreeg veel positieve comments onder de post, maar ook privéberichten van meiden die zeiden: fijn dat je dit deelt, ik denk er ook over na. Mensen vinden het fijn dat ik zo eerlijk was. En het hoeft ook geen geheim te zijn, je hoeft je niet te schamen.”

In je vlog geef je echt een kijkje in de kliniek.
“Klopt, ik heb het hele proces in beeld gebracht. Ik heb een interview met mezelf gedaan waarin ik vertel waarom ik die borstvergroting graag wilde en hoe het is gegaan. Tussendoor zie je steeds fragmenten: het gesprek met Laura Zaal, het passen van de protheses en daarna de dag van de operatie. Mijn vriend brengt me in het donker in een joggingbroek en zonder make-up naar de kliniek. Ik vond het echt superspannend. Ik heb gefilmd dat ik in bed lig met een infuus in mijn hand, maar ook het moment dat ik na de operatie weer wakker word. Toen ik terugkeek dacht ik: wat zeg je allemaal? Door het effect van de narcose explodeerden mijn emoties, ik moest huilen van geluk. Gelukkig was dat na een paar minuten weer over.”

Hoe voelde je je na de operatie?
“Je rust even uit in je bed, krijgt wat te drinken en te eten. Het is fijn dat je daarna naar huis kan en in je eigen bed kunt liggen. Je wilt toch in je eigen comfortzone relaxen. Het herstel ging heel goed. Ik hoorde van iedereen dat het die eerste weken pijnlijk zou zijn om je armen omhoog te doen, dat had ik helemaal niet. Ik was helemaal flexibel, maar ik had ook goed de oefeningen van tevoren gedaan. Het voelt wel heel strak, alsof je een zware steen op je borst hebt liggen, maar dat ging met een paar dagen voorbij. In de derde week merkte ik dat het gevoel van de huid steeds meer terugkomt. Die huid is gevoelig van het rekken, dat was naar. Zelfs een zachte deken voelde als schuurpapier… Na een paar dagen ging dat weer weg.”

En nu… ben je blij?
“Ik ben heel blij! Mijn borsten zien er heel natuurlijk uit, ik kan me al niet meer herinneren dat ze ooit anders waren. Ik wilde ze wel groter maar zeker niet té groot. Laura Zaal en haar consulente wisten heel goed wat de max is voor mijn bouw. Ze hebben me 395 cc aangeraden, want als het meer zou worden zou dat onnatuurlijk staan. Het zag er in de pasbeha al heel mooi uit en ik ben nu ook superblij met dit formaat, ik had niet kleiner of groter gewild. Dit past bij mij.”

Merk je dat je nu beter in je vel zit?
“Ik ben zeker meer confident over mijn lichaam. Ik wilde vroeger vaak lijnen, maar nu hoeft dat niet. Het geheel en de verhouding klopt gewoon beter. Dat is fijn! Borsten zijn voor een vrouw net zo belangrijk als haar voor een man. Het mag gerespecteerd worden als je daar niet blij mee bent, vind ik. Gelukkig zie je daar wel verandering in komen. Ook op tv zie je vrouwen die vertellen dat ze hele nare ervaringen hebben gehad, dan snappen mensen het beter als je er iets aan wilt laten doen. Borsten zijn voor een vrouw echt een key element!”

Je kunt Victoria volgen op Instagram @victoriawaldau. Haar vlog over de borstvergroting vind je hier.

"Ik kan me al niet meer herinneren dat mijn borsten ooit anders waren"

Bel 088 - 7785201