Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Leonie

Borstvergroting behandeld door Dr. Tim Nijhuis

Na een maagverkleining raakte Leonie niet alleen 60 kilo kwijt, maar ook haar vrouwelijke vorm. Ze ging naar dr. Tim Nijhuis voor een borstvergroting.

Vrouwelijke vorm kwijt

Leonie (36): “In 2018 heb ik een gastric bypass gehad. Na die maagverkleining ben ik bijna 60 kilo afgevallen en dat resulteerde in theezakjes. In het begin kun je daar nog mee leven, maar op een gegeven moment ging het me tegenstaan. Ik had eindelijk het lichaam dat ik wilde,  maar als je geen borstvolume meer hebt ben je je vrouwelijke vorm kwijt. In een badpak zag ik een meisje van 11. Daarom wilde ik een borstvergroting.

Heel natuurlijk resultaat
Mijn nieuwe borsten moesten goed bij mijn lichaam passen, daar heb ik samen met dr. Tim Nijhuis heel realistisch naar gekeken. Het is een 450cc prothese geworden met een hoger profiel zodat mijn borsten mooi naar voren komen. Ik heb nu een D-cup en mijn borsten vallen precies zoals het zou moeten. Het is zo natuurlijk geworden dat je niet eens kunt zien dat het protheses zijn.

Nauwelijks last gehad
De operatie viel me heel erg mee. Ik ben geholpen in coronatijd, dus mijn partner kon niet mee naar binnen. Maar ik werd zo warm welkom geheten en goed begeleid dat ik daar weinig last van had. Om half negen moest ik me melden in de kliniek, om half een mocht ik alweer naar huis. Ook na de ingreep had ik nauwelijks last. Ik had alleen wat spierpijn, maar dat is logisch want de protheses zijn achter de borstspier geplaatst. Met 2 paracetamol per dag was het prima te doen. Wat wel lastig was, is dat je de eerste zes weken op je rug moet slapen. Ik ben een buikslaper, dus dat was erg wennen.

Vol zelfvertrouwen naar het strand
Het grootste verschil tussen voor en na de operatie? Dat zit tussen mijn oren. Het is een psychisch proces geweest voor mij. Het voelt nu alsof ik weer compleet ben. Ik kan weer een leuk jurkje aan. De eerste paar dagen heb ik echt voor de spiegel staan paraderen. Ik heb geen beha met extra vulling meer nodig en als ik nu een badpak aantrek, kan ik weer gewoon vol zelfvertrouwen naar het strand.

Blij dat ik het gedaan heb
Natuurlijk heb ik vooraf de risico’s afgewogen. Bij mij was puur cosmetisch, het móet niet. Maar de kans dat er iets gebeurt is zo klein, daar heb ik me niet door laten weerhouden. Ik kreeg ook een heel boekwerk met informatie mee, dus ik wist waar ik aan begon. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, het is zo mooi geworden. En mijn man is er ook heel blij mee. Als je de support hebt van vrienden en familie, dan heb je alle power om het door te zetten.”

"Het voelt alsof ik weer compleet ben."

Bel 088 - 7785201