Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Maike

Borstvergroting behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Maike wilde een borstvergroting om meer zelfvertrouwen te krijgen. “Ik hoop dat ik andere vrouwen met tubulaire borstvorming net dat extra zetje kan geven. Het kan echt prachtig worden!”

Maike: “Op jonge leeftijd merkte ik al dat mijn borsten zich niet zo ontwikkelden als die van meiden van mijn leeftijd. Ik ben hier ontzettend onzeker over geweest, vooral omdat ik er ook weleens opmerkingen over kreeg. En dan hadden anderen mijn borsten nog niet eens gezien zonder mega push-up beha. Beha’s aanschaffen was een drama, zwemmen vond ik verschrikkelijk, kleding zat nooit mooi en ik was altijd bang voor ‘inkijk’ - niet dat er iets te zien was, maar juist dáárom vond ik het altijd eng. Ik had bijna geen borstweefsel aan de onderkant en er zat daarnaast ook nog eens zo'n 100cc verschil tussen beide borsten. Ik wilde een borstvergroting om meer zelfvertrouwen te krijgen, eindelijk eens fijne en leuke beha's te kunnen dragen en mij meer vrouw voelen. Na lang sparen, zo'n 16 kg afvallen en twee jaar stabiel blijven, heb ik direct een consult ingepland bij Velthuis kliniek.

Het eerste consult verliep ontzettend goed. Ik vond het erg spannend, want niemand had ooit zo uitgebreid naar mijn borsten gekeken. Vanwege corona mocht mijn vriend er ook niet bij zijn en voor mij was dit echt een grote stap, dus ik was toch echt wel zenuwachtig. Gelukkig was dokter Wiebren van den Berg ontzettend aardig, kundig en wist hij mij direct op mijn gemak te stellen. Hij begreep precies wat mijn wensen waren.

De operatie was sneller dan gepland: 29 mei was het eerste consult en 19 juni werd ik al geopereerd. Er is uiteraard goed voor mij gezorgd en ik kreeg een rustgevend pilletje. De mensen waren superlief en de operatie zelf was zo voorbij. Het enige wat ik echt verschrikkelijk vond, is dat in verband met corona mijn vriend niet mee naar binnen mocht. Daardoor heb ik meerdere paniekaanvallen gehad. Met zo'n grote stap in je leven (vooral als je het al jaren wil en gevoelig bent voor paniekaanvallen en hyperventilatie) wil je gewoon je partner of moeder bij je hebben…

Het herstel heb ik echt onderschat. Na de operatie voelde ik mij eigenlijk erg goed maar ‘s avonds had ik ineens veel pijn. Helaas kwamen de paniekaanvallen weer terug, waar ik de eerste paar dagen erg veel last van had. Ik sliep amper, ik had veel pijn, werd misselijk van de pijnstillers en ik kon niet eten en drinken. Ik heb veel hulp nodig gehad. Wat ik erg vervelend vond is dat ik niet zelfstandig kon douchen. 

Na vijf dagen nam de pijn gelukkig af en na acht dagen kon ik even lekker de deur uit. Wat voelt dat goed! In de make-up, haren eindelijk eens gefatsoeneerd, mooi jurkje aan en met 29 graden neergestreken op het terras. Ik voelde mij zo zelfverzekerd! Ik heb direct voor 300 euro aan nieuwe shirtjes en jurkjes gekocht zonder te passen, omdat ik bij alles dacht: dit gaat mooi zijn met mijn nieuwe borsten! En wat bleek een paar weken later met het passen: het was geweldig!

Ik ben erg blij met het resultaat. Ik had niet verwacht dat mijn probleem zo goed op te lossen was. Als ik de voor- en na foto's bekijk, vind ik het helemaal perfect. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap eindelijk heb kunnen zetten. Ik hoop ook dat ik vrouwen net dat extra zetje kan geven die hetzelfde probleem als ik hebben: tubulaire borstvorming. Het kan echt prachtig worden! Dokter Wiebren van den Berg heeft echt geweldig werk geleverd.

Het grootste verschil is denk ik toch wel mijn gegroeide zelfvertrouwen. Ik zit lekkerder in mijn vel. Beha's en zwemkleding kopen is nu leuk in plaats van een hele opgave en ik heb het idee dat ik mentaal veel sterker ben. Ik voel mij gewoon ontzettend goed! Het ‘grote verschil’ van 420cc en 330cc heeft mij een veel gelukkiger en sterker mens gemaakt. Ik voel mij na al die jaren een vrouw! En ik had niet gedacht dat dit zoveel goeds met mij zou kunnen doen. Ik hoop dat vrouwen die hetzelfde probleem als ik hebben de stap ook ooit kunnen en durven maken en dat ze zich net zo vrouwelijk, zelfverzekerd en fijn gaan voelen als ik!”

"Ik voel mij na al die jaren eindelijk een vrouw."

Bel 088 - 7785201