Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Debby

Borstvergroting behandeld door Dr. Tim Nijhuis

Na drie zwangerschappen waren Debby’s borsten flink geslonken. Ze ging naar dr. Tim Nijhuis voor een borstvergroting.

Mijn borsten waren niet mooi meer
Debby: “Na drie zwangerschappen en drie keer borstvoeding zagen mijn borsten er niet meer zo mooi uit. Vroeger had ik altijd volle borsten, die waren geslonken tot theezakjes. Omdat ik aan krachttraining doe heb ik sterke borstspieren en daar hingen dan die zakjes onder. Het zag er raar uit. Dus toen het financieel mogelijk was, heb ik er wat aan laten doen.

De arts was vriendelijk en professioneel
Ik was al op consult geweest bij een andere kliniek, maar toen hoorde ik van een vriendin dat Velthuis kliniek ook in Velp operaties uitvoert. Dat is voor mij handiger dan steeds op en neer naar Hilversum. Dus heb ik een afspraak gemaakt bij dr. Tim Nijhuis. Dat voelde net zo goed. Hij was professioneel en vriendelijk en kon goed uitleggen wat er ging gebeuren. Ik heb gekozen voor een borstvergroting met ronde protheses. Omdat er wat verschil zat tussen links en rechts, zijn het twee verschillende volumes geworden. Achteraf is dat een goede keuze geweest.

Na twee dagen geen pijnstillers meer nodig
Mijn vriendin werd twee weken eerder geopereerd, dus ik kon bij haar al kijken hoe het ging. Het viel haar super mee, dus op de dag van de ingreep had ik vooral leuke spanning. Ik moest wel even wachten want het liep wat uit, maar daarna ging het snel. Je wordt meegenomen, moet heel veel vragen beantwoorden en dan is het: slaap lekker. Toen ik wakker werd uit de narcose, had ik veel pijn. De druk op mijn borst was echt onprettig. Maar de dames op de verkoever waren supervriendelijk en ik werd goed verzorgd. Thuis ben ik direct naar bed gegaan. Ik heb gebruik gemaakt van de pijnstillers die ik had gekregen en na twee dagen had ik die al niet meer nodig. Toen voelde het alleen nog oncomfortabel, maar niet echt pijnlijk.

Aanvoelen wat wel en niet kan
Het herstel ging heel snel. Ik kon me al vrij snel weer aankleden en mijn armen goed gebruiken. Ik heb natuurlijk drie kleine kinderen die verzorging nodig hebben, maar ik heb zo min mogelijk huishoudelijke taken gedaan. Ik voelde goed aan wat wel en niet kon. Na 2 weken ben ik weer begonnen met het trainen van mijn onderlichaam, en na 6 weken mijn bovenlichaam. Dat viel wel even tegen: ik moest opnieuw beginnen met het opbouwen van kracht. Maar dat gaat snel en ik merk dat ik elke week sterker word en meer kan.

Natuurlijk resultaat
Ik heb me nooit onzeker gevoeld over hoe ik eruitzag. Maar als ik nu in de spiegel kijk, denk ik: ja, zo hoort het. Ik heb expres geen grotere protheses genomen, ik wilde dat het natuurlijk oogt en dat het weer werd zoals voor de zwangerschappen. Ik vind het vooral mooi wanneer ik een truitje met een decolleté of een strak jurkje aan heb. Nee, ik heb niet hoeven wennen aan mijn spiegelbeeld, ik heb gewoon mijn borsten van vroeger weer terug.

"Ik heb mijn borsten van vroeger weer terug."

Bel 088 - 7785201