Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstimplantatenwissel van Debby

Prothesewissel of verwijdering implantaten behandeld door Drs. Felicia Smits

Debby had last van haar oude borstprotheses. Ze liet ze vervangen door nieuwe en is heel blij met het resultaat.

Debby (40): “19 jaar geleden heb ik in België een borstvergroting laten doen. Inmiddels had ik last van die protheses: ze waren gedraaid en ingekapseld. Dat was pijnlijk en mijn borsten waren in feite misvormd. Van bovenaf viel het wel mee, maar als ik het van de voorkant zag in de spiegel was dat echt heftig. Ik keek liever niet en trok gauw mijn beha aan.”

Klachten door PIP-protheses
“De protheses die destijds geplaatst zijn, waren mogelijk PIP-protheses. Daar maakte ik me heel erg zorgen over. Ik had namelijk allerlei rare klachten: moeheid, spierpijnen, brainfreeze. Je hoort vaker dat die klachten door PIP-protheses kunnen komen, dus wilde ik ze eruit hebben. Over nieuwe protheses heb ik overigens niet getwijfeld. Tegenwoordig zijn die protheses van een betere kwaliteit, ze worden beter geregistreerd en er is een betere controle.”

Kapselvorming
“Omdat ik kapselvorming graad 4 had, zou de ingreep gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekering. Velthuis kliniek werd me aangeraden door de zorgverzekeraar.  Ik kwam bij drs. Felicia Smits, een hele fijne en heel betrokken arts. Ze heeft de oude PIP-prothese verwijderd. Ik was heel blij toen ze zei dat ze er heel uitgekomen waren. Ze heeft nieuwe ronde protheses geplaatst en een borstlift gedaan. Je ziet dus een klein streepje van mijn tepel naar beneden lopen. Mijn tepels waren best groot, dus heeft ze de tepelhof ook kleiner gemaakt.”

Het wordt nog mooier
“Ik genees wat langzamer en het duurde even voor de wondjes goed heelden. Maar dat is gelukkig wel goed gekomen. Het gevoel in mijn tepels begint ook al aardig terug te komen. Ik ben heel blij met het resultaat. Mijn borsten waren eerst keihard en zijn nu weer heel zacht. Ik smeer nog elke dag crème op de littekens, dus het wordt alleen maar mooier en mooier.”

Blij mee
“Ik voel me gezonder nu die oude protheses eruit zijn. En ik hoop dat al die vage klachten straks verdwenen zijn. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat ik me straks beter voel. Al is het maar omdat ik zeker weet dat die oude zooi eruit is. Ik ben er helemaal blij mee en zou het iedereen aanraden.”

Bel 088 - 7785201