Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De prothesewissel van Christien

Prothesewissel of verwijdering implantaten behandeld door Dr. Marijke van den Elzen

Vijftien jaar na haar borstvergroting bleek er verkalking rond Christiens protheses te zitten. Marijke van den Elzen plaatste nieuwe, anatomische implantaten.

Een andere mens door borstvergroting
Christien: “In het verleden ben ik veel gepest en daar heb ik beste schade van opgelopen. Uiteindelijk heb ik bedacht: laat de wereld maar zijn wie hij is, ik kies voor mezelf. Vijftien jaar geleden heb ik daarom een borstvergroting laten doen bij Velthuis kliniek. Daardoor ben ik echt een ander mens geworden, op alle fronten. Eindelijk had ik het gevoel: ik ben de moeite waard.

Borstimplantaten verwijderen
Op een gegeven moment merkte ik dat de protheses dikker en harder werden. Met bootcamp kon ik bijna niet meer op mijn buik liggen, ik kreeg er klachten van. Ik ben toen op consult geweest bij dr. Marijke van den Elzen en zij adviseerde om een echo te laten maken. Daaruit bleek dat er verkalking rond de protheses zat. Ik heb meteen een afspraak gemaakt om ze eruit te laten halen. Dokter Van den Elzen kon nieuwe protheses plaatsen of ze alleen verwijderen en het dan zo laten. Dat laatste was voor mij geen optie. Nu ben ik de Christien die ik wil zijn en zo wil ik blijven. Mijn man zei ook: als jij je er prettig bij voelt, dan moet je dat zo doen.

Anatomische implantaten voor een natuurlijke vorm
Het was een heel fijn gesprek met dokter Van den Elzen. Zij is heel duidelijk: als dit jouw wens is, zijn dit de mogelijkheden. En het is precies geworden zoals ze van tevoren zei. Ik heb mijn ronde protheses laten vervangen door anatomische. Waar mijn borsten eerst rond en door de druk van binnenuit ook wat opgepompt waren, hebben ze nu meer een licht hangende peervorm. Ik kan nu weer lekker een bikini aan zonder dat je echt ziet dat er iets gebeurd is. Het zijn natuurlijke borsten die precies bij mij passen.

De nazorg was fantastisch
De operatie was veel minder zwaar dan de eerste keer, toen duurde het wel een paar weken voor de pijn verdwenen was. Ook van de narcose ben ik de eerste keer heel ziek geweest en nu totaal niet. Ik heb een middeltje tegen de misselijkheid gehad en heb er werkelijk niks van gevoeld. De nazorg bij Velthuis kliniek was een 10, werkelijk fantastisch. Het is natuurlijk altijd spannend als je uit de ok komt, maar ik lag daar in een bed met verwarmde voeten en werd lekker verwend. Het personeel heeft alle aandacht voor je en komt steeds vragen hoe het gaat, dat was oprecht fijn. Ik voelde me net koningin Christien. Ook de nacontrole is ontzettend fijn bevallen; het verwijderen van de hechtingen gebeurde tactvol en met veel respect.

Vertrouwen in de arts
Voor ik mijn protheses liet vervangen heb ik me er goed verdiept en heel wat artikelen gelezen. Dat kan ik anderen ook aanraden. Zorg dat je zelf overtuigd bent van je keuze en doe wat je denkt dat goed is voor jou. Ik vind dat je vooral ook vertrouwen moet hebben in wat de arts je vertelt. De betrouwbaarheid van borstprotheses is nu al een stuk verbeterd ten opzichte van vijftien jaar geleden. En maak ook de afweging: ben je het geld waard? Ik investeer in anderen, maar ook in mezelf. Het is fijn dat ik een mooier lijf heb, maar ik ben er vooral een mooier mens door geworden. Door die borstvergroting kreeg ik de zekerheid: ik ben de moeite waard. Ik sta nog steeds 100% achter mijn keuze.”

"Ik heb nu natuurlijke borsten die precies bij mij passen."

Bel 088 - 7785201