Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De prothesewissel van Judith

Prothesewissel of verwijdering implantaten behandeld door Drs. Jeroen Schots

Twintig jaar na haar borstvergroting waren Judiths borsten niet zo mooi meer. Drs. Jeroen Schots plaatste nieuwe implantaten.

Judith (46): “Ik heb al twee keer een hele goede ervaring met Velthuis kliniek gehad. Twintig jaar geleden, toen ik er een borstvergroting liet doen. En afgelopen jaar, toen ik mijn borstprotheses heb laten vervangen. Na zoveel jaar waren mijn borsten hard geworden door kapselvorming. Eén borst was wat afgevlakt en naar de buitenkant gezakt. Ook stonden ze ver uit elkaar; mijn armen raakten mijn borsten en dat vond ik vervelend. Het was gewoon niet zo mooi meer. Ik ben dus teruggegaan naar Velthuis kliniek om te kijken wat de mogelijkheden waren.”

Ronde borstprotheses
“Ik kwam bij drs. Jeroen Schots, een heel aardige dokter. Hij is heel kundig en ook heel eerlijk. Hij legt alles goed uit en je kunt al je vragen aan hem stellen. Ik had anatomische protheses en wilde die peervorm graag houden. Maar Jeroen adviseerde om toch ronde protheses te nemen. Anatomische implantaten zouden kunnen gaan draaien, en als dat bij ronde gebeurt is dat niet erg. Ik heb gezegd dat ik per se een cup B wilde houden. Hij legde toen uit dat hij wel protheses met meer volume moest plaatsen, omdat er ook kapsel weggehaald zou worden en hij bang was om veel huid over te houden. Op de operatiekamer zei hij: geen zorgen, we gaan er iets moois van maken. Daar had ik alle vertrouwen in. Uiteindelijk heb ik nu een cup C. Ik was bang voor ‘meloenen’ maar dat is gelukkig niet zo.”

Prachtige borsten
“Toen ik wakker werd, lagen mijn oude protheses in een bakje op het nachtkastje. Ze waren gewoon helemaal mooi en gaaf, alsof ze zo uit de verpakking kwamen. ‘Kijk,’ zei de verpleegkundige, ‘deze hebben we weggehaald. En je hebt weer prachtige borsten terug.’

Vlak na de operatie waren mijn borsten nog opgezwollen, ik schrok even toen ik zag hoe groot ze waren. Maar dat slinkt gelukkig snel. Ik heb weinig pijn gehad deze keer, in tegenstelling tot de eerste operatie. Toen ik terugkwam voor het verwijderen van de hechtingen, waren de littekens alweer prachtig genezen.”

Weinig vet, slank postuur
“Een paar maanden geleden ben ik nog een keer teruggegaan, want ik voelde iets waar ik me zorgen over maakte. Jeroen heeft gekeken en het blijkt te komen omdat ik veel ben afgevallen. Ik heb weinig vet en een slank postuur, dan voel je de rand van de prothese. Ik moet gewoon weer iets aankomen, dan voel je dat niet meer. Die geruststelling was wel fijn.”

Meer zelfvertrouwen
“Ik hoop dat deze protheses weer minimaal twintig jaar meegaan en blijven zitten zoals ze nu zitten. Ik heb geen moment overwogen om zonder protheses verder te gaan. Ik heb ze destijds laten zetten omdat ik nauwelijks borsten had. Als jonge vrouw had ik daar echt een minderwaardigheidscomplex van. De borstvergroting van toen heeft me veel vertrouwen gegeven. Als ik nu mensen zie lopen in de sauna met een A-cup denk ik: knap dat je dat zo durft te laten zien. Maar ik ben altijd blij geweest dat ik voor optie B heb gekozen. Ik voel me nu meer vrouw.”

"De arts zei: geen zorgen, we gaan er iets moois van maken."

Bel 088 - 7785201