Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstimplantatenwissel van Michelle

Prothesewissel of verwijdering implantaten behandeld door Dr. Tim Nijhuis

Na het zien van een documentaire liet Michelle haar siliconen borstimplantaten vervangen door zoutwaterprotheses. Maar daar was ze helemaal niet blij mee.

Borstimplantaten vervangen
Michelle: “Vijftien jaar geleden heb ik een borstvergroting gehad met Natrelle implantaten van Allergan. Die werden in die tijd door iedereen gebruikt. Er werd toen geadviseerd om na tien jaar je implantaten te laten vervangen. Ik was net aan het rondkijken waar ik dat zou laten doen, toen het bericht kwam dat deze implantaten een iets hogere kans op ALCL zouden geven, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Ik had helemaal geen klachten en overwoog dus om opnieuw siliconen protheses te nemen. Maar toen zag ik de documentaire ‘Moordtieten’. Daar was toen veel ophef over. De arts die in de documentaire aan het woord kwam, was helemaal anti-siliconen. Volgens hem moesten vrouwen zoutwaterprotheses nemen.

Heel onnatuurlijk
Ik heb toen alles in gang gezet en ben naar een kliniek in Limburg gegaan. Daar heb ik de siliconen implantaten laten vervangen door zoutwaterprotheses. Het ging allemaal heel snel, ik werd niet echt goed voorgelicht. Ze hadden van tevoren wel gezegd dat zoutwater wat onnatuurlijker aan zou voelen dan siliconen, maar dat het zó zou worden… Het voelde gelijk heel hard aan, mijn borsten voelden niet als mezelf. Ik kon niet naar mezelf kijken. Ik ben vrij slank en heb niet zoveel vet, dus zag je eigenlijk twee tennisballetjes zitten. Ik had geen zin om nieuwe beha’s te kopen en ik wilde ook niet dat mijn vriend eraan zat. Het was zo onnatuurlijk, ik was er totaal niet blij mee. Maar ik durfde dat niet echt te vertellen; zo’n operatie kost toch een hoop geld en je bent ervoor onder narcose geweest.

Geen zorgen
Na veel wikken en wegen heb ik er toch met mijn vriend en mijn ouders over gesproken. En ik besloot om die zoutwaterprotheses weer te laten verwijderen. Ik ben op internet gaan zoeken naar een goede kliniek en kwam bij Velthuis kliniek in Velp uit. Die had goede recensies en zit bij mij in de buurt. Ik kon best snel voor een intake terecht. Toen ik mijn verhaal vertelde aan plastisch chirurg Tim Nijhuis begreep hij mij gelijk. Hij heeft de zoutwaterprotheses weer vervangen door siliconen en dat is het beste wat ik had kunnen doen. Mijn borsten voelden gelijk na de operatie alweer zacht aan, zo natuurlijk.

De arts heeft me heel goed uitgelegd hoe het zit met die implantaten: het percentage dat klachten heeft is heel erg klein. Als je klachtenvrij bent, kun je ze gewoon laten zitten. Ik maak me er nu echt geen zorgen meer over.”

"Die zoutwaterprotheses waren zó onnatuurlijk."

Bel 088 - 7785201