Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Linda

Borstvergroting behandeld door Dr. Laura Zaal

Linda koos voor een borstvergroting, ze was er eerst sceptisch over.

Linda (26): “Ik was helemaal niet onzeker over hoe ik eruitzag. Een borstvergroting? Daar was ik sceptisch over. Bovendien leven er heel wat vooroordelen: het ziet er nep uit, je ziet het meteen, alleen een bepaald type vrouw doet zoiets. Toen een vriendin van mij haar borsten liet vergroten en het echt heel mooi was geworden, heeft dat een zaadje in mijn hoofd gepland. Wat als ik het wel laat doen? Ik ben nu nog jong en heb er straks een leven lang plezier van.

Op internet ben ik gaan zoeken naar foto’s van voor en na. Je ziet zoveel verschillende resultaten: hele ronde bollen maar ook mooie, natuurlijke borstvergrotingen. Zo zou het bij mij ook kunnen worden. Uiteindelijk besloot ik: ik ben gek als ik het niet zou doen op basis van wat anderen vinden.

Plastisch chirurg Laura Zaal doet veel borstvergrotingen, dat heb ik liever dan een arts die dat maar eens per twee weken doet. Ze vroeg me wat ik in gedachten had, dus heb ik haar foto’s laten zien. Ze zei: ik heb een goed idee van wat je wilt en dat kan ik je geven. Ik heb twee setjes protheses gepast en het was meteen duidelijk welke het moesten worden. Laura adviseerde om een druppelvormige prothese voor de borstspier te plaatsen. Dat verbaasde me, want je leest vaker over plaatsing gedeeltelijk achter de borstspier. Maar bij mijn bouw zou dat het mooiste resultaat geven.

Diezelfde dag heb ik al een datum gepland. Ik zag er niet tegenop, ik had er juist zin in. Je wordt netjes opgevangen en volledig begeleid. De vriendelijke verpleegkundigen leggen alles uit, het verliep allemaal heel ontspannen.

Het voordeel van een prothese voor de spier plaatsen is dat je na de operatie minder last hebt. Ik heb me aan het medicatieschema gehouden en weinig pijn gehad. Je bent even niet zo mobiel, maar verder ging het prima.

We zijn nu tien maanden verder en ik vind het heel mooi. Na twee dagen waren mijn borsten heel bol, ik dacht: dat komt nooit goed. Nu ziet het er echt natuurlijk uit. Iemand die mij niet kent ziet niet dat er iets gebeurd is. Ik kan echt leuke setjes kopen als ik ga shoppen voor beha’s of bikini’s. Doordat je meer borsten hebt, krijg je ook meer taille. Je hele figuur verandert erdoor: ik ben nu veel vrouwelijker.”

"Je hele figuur verandert erdoor: ik ben nu veel vrouwelijker"

Bel 088 - 7785201