Oorlelcorrectie of een oorlelverkleining - Velthuis kliniek

Oorlelcorrectie

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Je blijft ergens achter haken met je oorbel en voor je het weet is je oorlel uitgescheurd. Wanneer de wond is geheeld, blijven er twee losse lapjes huid over. Je kunt dan geen oorbellen meer dragen en bovendien is zo’n gespleten oorlel niet zo mooi. Gelukkig is dat met een kleine ingreep prima te verhelpen.

Meer informatie over een oorlelcorrectie

Er kunnen ook andere redenen zijn dat je iets aan je oorlellen wilt laten doen. Door het jarenlang dragen van zware oorbellen kunnen de gaatjes ver uitgerekt zijn. Bij het ouder worden, worden ook vaak de oorlellen wat groter, soms zijn ze altijd al aan de grote kant geweest; ook een oorlelverkleining is goed mogelijk. Wat je wensen ook zijn, onze plastisch chirurgen kunnen elke hersteloperatie uitvoeren. En daarna kun je gewoon weer je lievelingsoorbellen in.

Het corrigeren van oorlellen is een relatief kleine ingreep die we doen onder lokale verdoving. De oorlellen kunnen verkleind worden, uitgescheurde gaatjes kunnen worden gehecht en uitgerekte gaatjes kunnen we herstellen. Door middel van een kleine ingreep kunnen ook uitstekende oorlellen dichter naar het hoofd worden gebracht.

Zijn uw oorlellen met de jaren dunner, rimpeliger en slapper geworden, dan kan een oorlelverjonging met behulp van fillers een oplossing zijn.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een oorlelcorrectie. Belangrijk om te weten: Velthuis kliniek voert geen oorlelcorrecties uit bij kinderen, u dient 18 jaar of ouder te zijn. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend. Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is.

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U krijgt een kleine injectie in de oorlel en voelt van de ingreep zelf dus niets.

Bij een compleet uitgescheurd oorgaatje verwijderen we eerst een klein beetje weefsel. De uiteinden van de huidflapjes worden vervolgens aan elkaar gehecht. Gaatjes die te groot geworden zijn, kunnen door middel van hechtingen worden verkleind.

Bij een oorlelverkleining haalt de chirurg een stukje huid weg aan de voorkant van de oorlel, tegen uw wang aan, waar altijd al een plooitje zit.van de oorlel. We hechten de wondjes met een dunne hechtdraad.

Na de behandeling worden de oorlellen afgeplakt met pleisters om de wondjes te beschermen. Het dragen van een beschermende hoofdband is bijna nooit nodig. U kunt na de behandeling meteen weer naar huis.

Heeft u last van pijn, dan kunt u paracetamol gebruiken. Na een week komt u terug om de hechtingen te laten verwijderen.

De littekens kunnen verkleuren onder invloed van UV-licht. Daarom is het verstandig de oorlellen de eerste maanden goed in te smeren met een hoge SPF voordat u naar buiten gaat. Wilt u na de ingreep opnieuw gaatjes laten schieten, dan adviseren wij u om enkele maanden te wachten, zodat het weefsel volledig kan herstellen en weer stevig genoeg is.

In het begin kunnen de littekens nog duidelijk zichtbaar zijn. Onze chirurgen zullen altijd proberen het litteken op een zo onopvallend mogelijke plaats te maken. Na enkele maanden worden de littekens lichter van kleur en vallen ze nauwelijks nog op. Uw oorlellen hebben dan ook weer de vorm die u graag wilde.

Tijdens de eindcontrole worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken. Echter het resultaat is niet te garanderen, omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert op de behandeling.

Risico’s

Net als elke chirurgische ingreep geeft een oorleloperatie een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding of een infectie. Heel soms zien we vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. Ook kan het resultaat enigszins asymmetrisch zijn. Soms keert het gevoel in de huid rond het litteken niet of niet helemaal terug. Er is een zeer kleine kans dat de oorlellen langere tijd gevoelig blijven bij aanraking.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Onze artsen zullen proberen de littekens zo onopvallend mogelijk te maken. Met name bij een volledig uitgescheurde oorlel, blijven er wel littekens zichtbaar. Na verloop van tijd vallen ze echter steeds minder op.

Kan ik straks weer oorbellen dragen?

Ja, dat kan. Wij adviseren om zeker enkele maanden te wachten voordat u nieuwe gaatjes laat schieten. Het weefsel heeft namelijk tijd nodig om voldoende te herstellen.

Is de behandeling pijnlijk?

Omdat u plaatselijk wordt verdoofd, voelt u van ingreep zelf niets. Voor de napijn kunt u een paracetamol nemen.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de ingreep?

U mag gewoon slapen zoals u dat prettig vindt. Wel kan het zijn dat de oorlellen de eerste dagen nog gevoelig zijn. Op uw zij liggen kan dan lastiger zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

U kunt meteen na de oorlelcorrectie weer aan het werk. U heeft alleen wel pleisters op de oorlellen.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes
  • Persoonlijke aandacht

Kosten

De kosten veen een oorlelcorrectie.

Behandeling Prijs
Oorlelcorrectie v.a. €1600

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek

Plastisch chirurgen gespecialiseerd in een oorlelcorrectie (2)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten