Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Wat is laserontharing?

04 / 12 / 2020

Heb jij last van overmatige haargroei, haren op plekken waar je ze niet wilt of vind je het gewoon vervelend om vaak te moeten scheren? Dan biedt laserontharing de oplossing! Tijdens het eerste consult doet onze huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse en stelt ze vervolgens in overleg met jou een persoonlijk behandelplan op.

Type laser

Bij Velthuis kliniek werken we met de Elite MPX laser, die de Alexandrite en Nd:YAG lasers combineert. Tijdens de laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door middel van laserpulsen. Dit gebeurt heel nauwkeurig door opname van het licht in de pigmenten van de haarwortel, zonder andere structuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifasen van de haren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij laserontharing?

Laserontharing is de meest doeltreffende behandeling bij ongewenste haargroei. Vlak na de behandeling vallen de meeste zichtbare haren al uit, maar na ongeveer 3 weken is het eerste resultaat echt goed zichtbaar. Soms verschijnen er na de behandeling dikkere haren in het behandelde gebied. Dit zijn geen nieuwe haren, maar door de laser beschadigde haren die het lichaam verwijdert. In principe vallen deze vanzelf uit, maar je kunt ze eventueel de volgende dag ook afscheren. Omdat niet alle haren zich tegelijk in hetzelfde stadium bevinden, zijn er vaak wel meerdere behandelingen nodig om alle haren te verwijderen. Gemiddeld bereiken we na 6 tot 8 behandelingen het gewenste resultaat.

Wil jij meer weten over laserontharing? Plan dan gerust eens een consult in bij een van onze huidtherapeuten, zij helpen je graag verder!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201