Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Pigment maakt ouder dan rimpels

Door Kelly Zuidgeest - 16 / 05 / 2019

‘Hoe kan ik weer een jonge en egale huid krijgen? Want ik stoor me aan de lijntjes en rimpeltjes.’ Deze vraag hoor ik vaak. Mijn antwoord hierop is dat het niet zozeer aan de lijntjes en rimpeltjes ligt, maar aan de oneffenheid in de huid. Hierdoor heb je eerder het gevoel dat je huid ouder oogt. De truc is om juist aandacht te besteden aan die pigmentvlekjes, die eigenlijk de boosdoeners zijn.

Pigmentvlekken; wat zijn dat en hoe ontstaan ze?

Pigment wordt gemaakt door pigmentcellen, die in de onderste laag van de opperhuid zitten. Als gevolg van UV-straling nemen deze pigmentcellen in aantal toe en produceren ze meer pigment. Naarmate we ouder worden uit dit zich in vlekkerige pigmentophopingen in het gelaat, op het decolleté en op de handen.

Een pigmentvlek wordt ook wel 'lentigo solaris' genoemd en geeft aan dat er zonneschade in de huid is opgetreden, met daarmee een verhoogd risico op huidkanker. Onder invloed van zonlicht zullen er met de jaren steeds meer pigmentvlekjes ontstaan. Om het risico op huidkanker en het risico op nieuwe zonneschade te beperken is een goede zonbescherming uiterst belangrijk. Daarnaast is een zonnebrandcrème de beste anti-aging crème die er is.

 

Nieuwsgierig naar een peeling? Vragen over de resultaten van een neuscorrectie? Benieuwd naar het proces van een borstcorrectie?
Vraag het Velthuis, en wij stellen jouw vragen aan onze specialisten. Misschien zie je jouw vraag binnenkort uitgebreid terug in een blogartikel!


Behandeling pigment

Met de Elite MPX Alexandrite laser kunnen scherp begrensde pigmentvlekken die zijn ontstaan door UV-straling worden behandeld. De CO2 laser wordt toegepast bij sterke zonschade en huidveroudering. Het is belangrijk dat de behandeling plaatsvindt op een ‘niet zongebruinde huid’ zodat het contrast tussen de pigmentvlek en de huidskleur zo groot mogelijk is en er betere resultaten behaald kunnen worden. Het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft, is afhankelijk van de hoeveelheid pigmentatie in de huid. Tijdens de behandeling zal de laser selectief het pigment in de huid verwarmen, waarna het pigment donkerbruin tot grijs zal verkleuren. Na ongeveer twee weken kun je de eerste behandelresultaten waarnemen.

Herken jij je in dit verhaal en heb je ook pigmentvlekjes in het gezicht, op het decolleté of op je handen? Kom dan gerust eens langs bij een van de huidtherapeuten voor een persoonlijk consultgesprek.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201