Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Klaar met die doffe huid! Zó krijg je een frissere uitstraling

26 / 02 / 2020

Heb jij wel eens spijt dat je in de spiegel kijkt voordat je het huis verlaat? Een onzuivere, droge of doffe huid kan zomaar opeens je dag verpesten. Oorzaken als vermoeidheid, stress en een laag vochtgehalte kunnen ervoor zorgen dat jouw huid niet is wat het geweest is. Hier zijn tal van middeltjes en crèmes voor op de markt gekomen, maar wat als deze niet meer werken?

Zie er weer snel fris en fruitig uit

Door het hebben van een droge, doffe of onzuivere huid kan onzekerheid ontstaan. Want iedereen ziet dat jouw huid er niet mooi en egaal uitziet. Dit valt in werkelijkheid natuurlijk echt wel mee, maar het is heel normaal dat je er wat minder zeker door wordt. Maak je geen zorgen, want er zijn verschillende eenvoudige manieren om er weer snel fris en fruitig uit te zien. Wij hebben een aantal trucs voor je op een rijtje gezet.


Tips voor een frissere uitstraling

Het is belangrijk dat je je huid goed behandelt. Zorg ervoor dat je jouw gezicht dagelijks reinigt en verzorgt. Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kunt doen en daarom kan het even duren voordat je jouw perfecte routine hebt gevonden, maar neem de tijd om uit te vinden wat er bij jouw huid past.


Drink voldoende water

Voelt jouw huid droog en gevoelig aan? Sommige mensen hebben van zichzelf al een drogere huid. Het kan ook zo zijn dat je huid is uitgedroogd doordat jouw lichaam te weinig talg aanmaakt of door het koude weer buiten. Wanneer je last krijgt van schilfertjes en een huid die wat begint te trekken, is het slim om ervoor te zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Dit kan door voldoende water te drinken en ervoor te zorgen dat je dagelijks wat vitamine E binnenkrijgt. Ook kun je jouw huid verwennen met een lotion of crème op basis van kokosolie of shea butter.

Zorg voor een goede nachtrust

Is jouw huid dof, grauw en heb je donkere kringen onder je ogen? Dan weet je natuurlijk al hoe laat het is. Juist, bedtijd. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je. Niet alleen zul je de dag erna meer energie hebben, maar het heeft ook veel effect op je huid. Die donkere kringen kun je echt wel een keertje verbergen met wat concealer, maar voor die grauwe en doffe huid zul je een aantal extra uurtjes slaap moeten pakken. Heb jij hier geen tijd voor? Dan kun je ook een crème met cafeïne op je gezicht smeren. Met deze crème creëer je een opgewekt effect, waardoor jij binnen de kortste keren weer zult gaan stralen.

Masseren

Dagelijks een kleine massage kan ervoor zorgen dat jij een minder bleek gezicht krijgt. Door deze massage blijft jouw bloedsdoorloop doorgaan en wordt jouw huid extra stevig. En dan denk jij natuurlijk: ‘Ik heb toch geen zin om mijn gezicht iedere keer te masseren…’ Logisch! Het zijn echter geen uitgebreide massages en je kunt ze ook combineren met het aanbrengen van je dag- of nachtcrème. Maak tijdens het aanbrengen draaiende bewegingen en neem tussendoor af en toe een stukje huid tussen je vingers. Maak een zachte knijpbeweging en ga daarna weer door met de draaiende bewegingen. Klinkt dit te ingewikkeld? Haal dan een Jade roller in huis. Dit is een roller speciaal voor gezichtsmassage en bestaat voor een deel uit de Jadesteen. Deze edelsteen staat bekend om zijn helende werking.

Verkeerde crèmes

Een vaak voorkomende oorzaak van een onzuivere huid is het gebruik van verkeerde crèmes. Er bestaan duizenden zalfjes en crèmes voor je huid, met ieder een eigen effect. Alleen van de producten die zink, eucalyptus en salicylzuur bevatten, zijn bewezen dat ze ook echt werken tegen een onzuivere huid. Ook raden wij aan om een crème te kiezen met een laag vochtigheidsgehalte en die niet al te vet is. Wanneer je jouw perfecte crème hebt gevonden, wordt het aangeraden om deze iedere ochtend en avond, na het reinigen van je gezicht, op te smeren.

Ga naar een specialist

Werken alle bovenstaande trucjes niet of heb jij het idee dat jouw klachten door iets anders ontstaan? Bezoek dan eens een specialist zoals Velthuis kliniek. Daar werken huidtherapeuten die precies weten wat jouw huid nodig heeft. Zo kan een peeling ervoor zorgen dat jouw huid weer egaal, strakker en gezonder wordt. De specialisten zullen altijd eerst met jou in gesprek gaan om te kijken welke behandeling het beste bij je past. Ook kunnen zij al jouw vragen en twijfels bespreken, om je vervolgens een advies te geven wat bij jou en jouw huid past.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201