Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Bang voor tijdelijke spierontspanners? Niks spannends aan!

10 / 05 / 2022

Over tijdelijke spierontspanners bestaan de nodige misverstanden, die elkaar vaak nog eens behoorlijk tegenspreken. Zo zouden ze je gezicht de ene keer gevoelig en dan juist weer gevoelloos maken, of, nog erger, resulteren in een emotieloze ‘pokerface’… Begrijpelijk dus als je spierontspanners best spannend vindt, maar we kunnen je geruststellen; als je in goede handen bent, is er niks spannends aan! Sterker nog: Als jij je laat helpen door ervaren specialisten, die alleen werken met 100% beproefde middelen, ben je echt volkomen veilig. En mag je bovendien altijd rekenen op een natuurlijk resultaat, zodat jij weer helemaal jezelf bent!

Wat is een tijdelijke spierontspanner?

Een tijdelijke spierontspanner - ook wel bekend als Botox - is een middel dat de overdracht van de prikkels van zenuwen naar spieren tijdelijk blokkeert. De spier kan daardoor tijdelijk niet meer samentrekken, waardoor de spier ontspant. Het resultaat hiervan is dat de huid minder tot geen rimpels vertoont en dat deze (tijdelijk) ook niet kunnen ontstaan. De behandelde spier is na 14 dagen optimaal ontspannen. Dit betekent niet dat de rimpel na 14 dagen volledig verdwenen is. Na een eerste behandeling met een tijdelijke spierontspanner kan dit een aantal huidcycli (een huidcyclus duurt vier tot zes weken, dit is de tijd waarin de opperhuid zich helemaal vernieuwt) duren. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Waarvoor kun je een tijdelijke spierontspanner gebruiken?

Heb je zichtbare rimpels in je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen? Of juist kraaienpootjes naast je ogen? Het injecteren van een tijdelijke spierontspanner kan dan een oplossing zijn. Het gevolg; een frissere blik! Hier vind je een overzicht waarvoor tijdelijke spierontspanners gebruikt kunnen worden:

Wil je meer weten over één van deze behandelingen of twijfel je nog? Boek dan snel een consultafspraak!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201