Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Webinar ‘Mooier ouder worden’; de belangrijkste vragen op een rijtje

13 / 01 / 2022

Onlangs organiseerden we de webinar ‘Mooier ouder worden’. Tijdens dit webinar gaven onze cosmetisch artsen Jelle Claassen en Marianne Stenstra je uitleg over op welke manier je gezicht vanaf je 25e veroudert én wat je eraan kunt doen. Natuurlijk was er tijdens het webinar ook de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen. Heb je dit gemist? Geen probleem, de interessantste vragen hebben we hieronder nog even voor je op een rijtje gezet.

Gaan mensen het zien wat ik heb laten doen? Ik wil er niet onnatuurlijk uitzien namelijk.

Niet als je in goede handen bent en de behandeling in alle opzichten met de grootst mogelijke zorg wordt uitgevoerd; met precies de juiste fillers, in precies de juiste hoeveelheden, op precies de juiste plekken. Belangrijk hierbij is dat we feitelijk geen nieuw volume creëren, maar juist het afgenomen volume terug herstellen. We herstellen dus wat altijd al van nature aanwezig was, maar wat in de loop der tijd geleidelijk is afgenomen.

Zakt mijn gezicht uit als de fillers zijn uitgewerkt?

Integendeel, het keert in de loop der tijd juist heel geleidelijk terug naar de oorspronkelijke situatie en fillers zullen die oorspronkelijke situatie ook nooit verergeren. Het is dus zeker niet zoals met een ballon die je eerst opblaast en vervolgens weer laat leeglopen… Het proces verloopt zo geleidelijk, dat je het verschil van dag tot dag niet eens zult zien.

Als ik stop met fillers, zie ik er dan ouder uit?

Nadat je gestopt bent met fillers zie je er natuurlijk wel ouder uit dan mét fillers die nog niet uitgewerkt zijn. Maar het is zeker niet zo dat het verouderingsproces versneld wordt door een behandeling met fillers. Het hyaluronzuur uit de fillers stimuleert juist de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de kwaliteit van de huid hoe dan ook beter wordt.

Doet een behandeling met fillers pijn?

Het hangt ervan af welke behandeling je ondergaat. Het gebied rond de mond is bijvoorbeeld wat pijnlijker, terwijl het gebied rond de jukbeenderen weer wat minder pijnlijk is. Het gevoelige gebied rond de mond is echter wél goed te verdoven.

Krijg ik blauwe plekken na een behandeling met fillers?

Dit kan gebeuren, sommige mensen zijn hier wat gevoeliger voor dan anderen. Meestal valt dit echter erg mee en zijn de blauwe plekjes ook goed te camoufleren. Uiteindelijk zullen deze blauwe plekjes ook altijd vanzelf wegtrekken.

Ben ik na 1 behandeling met fillers klaar?

Dat ligt eraan, als je bijvoorbeeld alleen meer lipvolume wilt hebben, dan ben je inderdaad vaak na 1 behandeling al klaar. Maar ga je voor een volledige liquid facelift, dan moet vaak eerst gekeken hoeveel product er nodig is en of alles wel in één behandeling kan.

Wat zijn de meest voorkomende behandelingen bij Velthuis kliniek?

Liquid facelifts scoren bij Velthuis kliniek het hoogst. Maar ook fillerbehandelingen van de jukbeenderen en de lippen komen erg vaak voor.

Is met fillers ook na de overgang nog resultaat te behalen?

Jazeker, juist na de overgang worden collageen en elastine minder aangemaakt, zodat je meer huidverslapping krijgt. En juist met fillers kun je daar wat tegen doen! De fillers van Juvéderm die Velthuis kliniek gebruikt zijn hiervoor uitermate geschikt, in tegenstelling tot de zogenaamde collageenstimulatoren. De capaciteit om nog extra collageen aan te maken vermindert namelijk drastisch na de overgang, waardoor deze collageenstimulatoren verminderd effect geven.

Als je de lippen behandelt, moet je dan de bovenlip en onderlip allebei laten doen?

Nee, dat hoeft zeker niet. Meestal is dit voor de verhouding wel mooier, maar dit kan per persoon verschillen. Dat is dus echt aan jou!

Wat als je het resultaat niet mooi vindt?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je iets anders voor ogen of in gedachten had dan het uiteindelijke resultaat. Om die kans tot een minimum te beperken, zullen onze artsen al bij het eerste consult heel goed naar je luisteren, om vervolgens een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen van wat je kunt verwachten. Daarnaast bestaat uiteindelijk altijd de mogelijkheid om de fillers op te lossen. Hyaluronzuur is een stof die we van nature al in onze huid hebben en je lichaam beschikt ook van nature over een eiwit om dit af te breken. Als we dit eiwit hoog geconcentreerd inspuiten op de plek waar de filler is geïnjecteerd, dan zal de filler binnen 24 uur voor een groot deel oplossen. En mocht er daarna toch nog wat filler overblijven, dan kunnen we deze eventueel bij een tweede sessie helemaal oplossen. Je hoeft in zo’n geval dus niet per se te wachten tot de filler is uitgewerkt, er is altijd nog een mooie (nood)oplossing voorhanden.

Hoe lang houdt het resultaat van een filler aan?

Tussen de 9 maanden en 1,5 jaar, afhankelijk van de beweeglijkheid van het gebied en de fillers die in dit gebied gebruikt worden. Rond de mond zal dit bijvoorbeeld normaalgesproken zo’n 9-12 maanden zijn, terwijl het resultaat bij de jukbeenderen wel 1,5 jaar kan aanhouden.

Wil je de hele webinar ‘Mooier ouder worden’ terugkijken? Kijk dan hier!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201