Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Tandenknarsen

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Tandenknarsen in het kort

  • Tandenknarsen kan leiden tot schade, slijtage of zelfs het barsten van tanden en kiezen
  • Gelukkig is deze kwaal goed te behandelen met Botox

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het stevig over elkaar heen schuiven van tanden en kiezen. Dit zorgt voor een schurend of knarsend geluid. Tandenknarsen gebeurt meestal ’s nachts en kan leiden tot schade, slijtage of zelfs het barsten van kiezen en tanden. Hierbij kun je hoofdpijn krijgen en kan het pijnklachten in de kaak geven. Daarnaast worden de kauwspieren soms dikker ter plaatse van de kaakhoek, wat esthetisch als storend ervaren kan worden.

Gelukkig kunnen onze cosmetisch artsen dit probleem goed verhelpen door middel van Botox. De tijdelijke spierontspanner wordt in de kaakspier gespoten, waardoor de spierspanning in de kauwspieren wordt verlaagd en de kaakspier wat meer ontspant. Als gevolg daarvan vermindert het tandenknarsen, of stopt het zelfs helemaal.

De behandeling

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult, krijg je een gesprek met de cosmetisch arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt bent voor een behandeling. Met uitgebreid, open en eerlijk advies, vertelt hij of zij precies wat je kunt verwachten. Vervolgens wordt gekeken welke oplossing het beste bij je past.

Tijdens de behandeling wordt er een beetje Botox in de kaakspier gespoten. De benodigde hoeveelheid  is afhankelijk van de ernst van de klachten. De injectienaald die onze specialisten gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje, waardoor verdoving niet nodig is.

Na de behandeling, die zo’n 5 tot 10 minuten duurt, kun je meteen naar huis. Let er wel even op dat je tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van de Botox naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn. Ook is het verstandig om tot ongeveer 4 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken.

Het duurt ongeveer 2 weken voordat het effect van de behandeling optimaal merkbaar is. De werking van Botox tegen tandenknarsen is tijdelijk en kan tot ongeveer 6 maanden aanhouden.

Botox

Een tijdelijke spierontspanner als Botox is geen filler, maar een stof die de mimische spieren ontspant. Het middel stagneert het signaaloverdracht van de zenuwen naar de spieren. Bij Velthuis kliniek gebruiken we de producten van leverancier Allergan: de producent van Botox.

Wat kost de behandeling bij tandenknarsen?

Om het tandenknarsen aan te pakken en te verminderen werken onze artsen met Botox. De prijs hangt samen met de hoeveelheid die voor jou geschikt is. Een correcte indicatie krijg je na een eerste consult, op basis van de goede analyse. Meestal worden er 2 locaties Botox gebruikt.

Botox tegen tandenknarsen- 2 zones

€ 370,-
Welke cosmetisch artsen helpen je bij deze behandeling?

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen. Zij helpen je graag effectief af van het tandenknarsen.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201