Acnelittekens verwijderen en verminderen

Acnelittekens behandelen

Puistjes laten vaak ontsierende littekens achter. Gelukkig kunnen die op verschillende manieren goed behandeld worden, afhankelijk van de plaats, grootte en diepte van de littekens.

Meer informatie over de behandeling van acnelittekens

Eerlijk is eerlijk: we kunnen nooit een 100% gladde huid garanderen. Maar we kunnen de littekens in vrijwel alle gevallen wel aanzienlijk minder diep en dus minder zichtbaar maken. Voor we met de behandeling kunnen beginnen, moet de acne eerst helemaal uitgedoofd zijn - er mogen dus geen puistjes meer zijn.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een TCA peeling, een behandeling met fillers, Laser rejuvenation of CO2 Laser resurfacing. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

TCA peeling is geschikt wanneer de huid onregelmatig van structuur is en oneffen oogt. De peeling haalt een nieuwe huid tevoorschijn die aanmerkelijk gladder is. Wanneer de huid door acnelittekens ingevallen is, kan een filler de huid van binnenuit opvullen. Laser rejuvenation kan littekens minder diep en daardoor minder zichtbaar maken.

Bij uitgebreide littekenvorming (veel diepe littekens met scherpe randen) kan ook gekozen worden voor CO2 Laser resurfacing.

Velthuis kliniek doet veel onderzoek naar de kwaliteit van de behandelingen. De acnebehandelingen in 2013 lieten de volgende resultaten zien:

Resultaat van behandeling
Op een schaal van 0% (geen resultaat) tot 100% (gewenst resultaat, volledige verwijdering acne) scoort de behandeling 64%.

Pijnervaring
Op een schaal van 1 (niet pijnlijk) tot 10 (zeer pijnlijk) scoort de behandeling een 3,97.

Beoordeling van behandeling door patiënt
Op een schaal van 1 (zeer slechte ervaring) tot 10 (zeer goede ervaring) scoort de behandeling een 7,74.

Herhalingsbezoek
Op de vraag of de patiënt het behandeltraject nog eens wil volgen (indien nodig) antwoordt 85,0% met 'ja'.

Waarom kiezen voor een neuscorrectie bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten.
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat.
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht.

Kosten

De kosten van een behandeling van acnelittekens is afhankelijk van de diepte van de littekens en de gekozen laserbehandeling.De bedragen hieronder zijn indicaties.

Soort behandeling Prijs
TCA peeling € 600,-
Laser Rejuvenation € 750,-
CO2 Laser Resurfacing vanaf € 1000,-

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in de behandeling van acnelittekens (7)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten