Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Littekens

Maak een einde aan die vervelende (acne)littekens

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Littekens in het kort

  • (acne)Littekens zijn het gevolg van restanten van huidbeschadigingen.
  • Littekens kunnen worden verminderd/verwijderd met laserbehandelingen en/of fillers.

Wat zijn (acne)littekens?

Littekens zijn het gevolg van restanten van huidbeschadigingen. Bijvoorbeeld na infecties, een trauma of een chirurgische ingreep. Of door acne. Niet van een klein puistje, maar van een ernstige vorm van acne waar je misschien langere tijd last van hebt gehad. Erg vervelend. Niemand wil voor het leven getekend zijn door deze vervelende huidaandoening of door littekens die niet fraai zijn hersteld.

Hoe ontstaan littekens?

Acnelittekens zijn het gevolg van acne. Het resultaat van de verstopte ontstoken poriën kan op je gezicht ontsierende littekens hebben achter gelaten. Misschien ontdekte je pas laat een methode om je acne te verhelpen of zat de ontsteking zo diep dat er een blijvende groef of ‘put’ is ontstaan. Ook als gevolg van een trauma of chirurgische ingreep kunnen minder fraaie littekens ontstaan. De oorzaak hiervoor kan liggen in de genen: de een krijgt gewoon minder mooie littekens als de ander. Maar ook een verstoorde wondgenezing of eerdere infectie van de wond kan een ontsierend litteken veroorzaken. Gelukkig is er wat aan te doen.

Resultaat

Eerlijk is eerlijk: we kunnen je nooit een 100% gladde huid garanderen. Maar onze gespecialiseerde huidtherapeuten en artsen kunnen de littekens in vrijwel alle gevallen wél aanzienlijk minder diep en dus minder zichtbaar maken. Uiteraard afhankelijk van de plaats, grootte en diepte van de littekens. Soms is het gewenste resultaat er al na één behandeling, maar meestal zijn er meerdere behandelingen nodig. Want je gaat natuurlijk voor het beste resultaat.

De behandeling van (acne)littekens

Overweeg je om een einde te maken aan die vervelende littekens? Onze gespecialiseerde huidtherapeuten helpen je graag. Tijdens het eerste consult doet onze huidtherapeut een uitgebreide huidanalyse. Hij/zij bespreekt de mogelijke behandelingen.

Bij de behandeling van acnelittekens moet de acne eerst helemaal uitgedoofd zijn. Er mogen dus geen puistjes meer zijn. Gaat het om een enkel litteken op het lichaam als gevolg van trauma of chirurgie, dan beoordeelt de huidtherapeut of een behandeling voor het verbeteren van deze littekens haalbaar is. Afhankelijk van jouw wensen en huidstructuur starten we de behandeling met bijvoorbeeld TCA Pain Control, Laser Rejuvenation, Laser Resurfacing of de combinatie met een filler.

TCA Pain Control

TCA Pain Control is geschikt wanneer de huid onregelmatig van structuur is en oneffen oogt. Met deze intensieve peeling verminderen oppervlakkige lijntjes en verzachten we de huidstructuur. Ook verkleuringen worden verminderd. Dat geeft je weer een frisse uitstraling. En gelukkig is deze behandeling redelijk pijnloos.

Filler

Is je huid door acnelittekens wat ingevallen? Dan kan een filler de huid van binnenuit opvullen.

C02 Laser Rejuvenation

Laser Rejuvenation kan littekens minder diep en daardoor minder zichtbaar maken. Je huidstructuur verbetert en krijgt nieuwe veerkracht. Deze behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd, maar is desondanks redelijk gevoelig.

CO2 Laser Resurfacing

Bij uitgebreide littekenvorming (veel diepe littekens met scherpe randen) is de C02 Laser Resurfacing de meest effectieve methode. Bovendien is het de best gecontroleerde manier om oppervlakkige huidlagen te verwijderen. Het maakt plaats voor nieuwe huid en zorgt ervoor dat de huid in alle opzichten 'verjongd': gladder, soepeler, minder vochtarm en beter van teint. Deze behandeling wordt onder verdoving uitgevoerd, maar is desondanks redelijk gevoelig.

Wat kost een behandeling van littekens?

Voor de behandeling van littekens is het lastig om één prijs te noemen. De kosten van een behandeling is afhankelijk van de diepte van de littekens en de gekozen laserbehandeling. De bedragen hieronder zijn indicaties. Een goede indicatie krijg je na een eerste consult en op basis van de analyse van jouw huid door de huidtherapeut.

TCA pain control

vanaf € 200,-

C02 Laser Rejuvenation

Vanaf € 525,- tot € 900,-

Litteken correctie

Vanaf €1.400,-
Welke huidtherapeuten helpen je bij deze behandeling?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van (acne)littekens. Zij doen er alles aan doen om je huid weer glad te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201