Test: Hoe aantrekkelijk zijn je ogen? - Velthuis kliniek
Test:  Hoe aantrekkelijk zijn je ogen?

Test: Hoe aantrekkelijk zijn je ogen?

Wanneer je iemand ontmoet, kijk je als eerste naar de ogen. Mooie ogen zijn groot, open, helder en… symmetrisch. Wil je testen hoe symmetrisch jouw ogen zijn? Doe snel even de spiegeltest!

De spiegeltest doe je zo: ga voor de spiegel staan en plaats een kleinere spiegel precies op het midden van je neusbrug. Zie je weinig verschil met je eigen gezicht? Dan zijn je ogen vrijwel symmetrisch. Hoe ‘gekker’ het plaatje in de spiegel, hoe minder symmetrisch je ogen zijn. 
Je kunt het ook makkelijker testen met de gratis Face Mirror app. Soms met wel erg grappig resultaat.  

Opvallende ogen
Een definitie van schoonheid is moeilijk te geven – per slot van rekening is ‘mooi’ ook een kwestie van smaak. Maar waar onderzoekers het wel over eens zijn, is dat een symmetrisch gezicht in de regel mooi gevonden wordt. Hoe regelmatiger iemands trekken, hoe liever we het zien. Ook symmetrische ogen dragen dus bij aan een aantrekkelijk uiterlijk. Maar ogen mogen ook best opvallen: een tikje groter zijn bijvoorbeeld, of nét iets verder uit elkaar staan. Dat geeft je gezicht iets extra’s en maakt je daardoor nóg aantrekkelijker.

2 seconden
Wist je dat het slechts twee seconden duurt voordat je je een mening hebt gevormd over de persoon die voor je staat? In die paar tellen heb je geconstateerd hoe hij of zij uit de ogen kijkt – en daaraan meteen een conclusie verbonden. Zie je een open blik met helder oogwit, dan wekt dat sympathie. Maar ogen die getekend worden door overhangende oogleden, wallen of kringen geven de indruk van een moe, somber of lusteloos persoon. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn!

Aantrekkelijke ogen

Fronsrimpel
Behalve je ogen hebben ook je wenkbrauwen een groot effect op je uitstraling. Niet voor niets is er in de beautywereld heel veel aandacht voor goed gevormde wenkbrauwen: ze bepalen voor een groot deel hoe je overkomt. Ideaal gezien moeten je wenkbrauwen mooi rond lopen en moet er bij je neusbrug voldoende afstand zijn. Niet voor niets is de Botox-prik voor de fronsrimpel zo populair. Die vormt óók je wenkbrauwen en geeft zo een open, sympathieke blik.

Prikken of snijden
Staan jouw ogen niet zo vriendelijk als je zou willen? Dan kun je daar op verschillende manieren iets aan laten doen. Een bovenooglidcorrectie helpt je van zware, overhangende oogleden af en geeft je de frisse blik van vroeger terug. Heb je last van wallen onder je ogen, dan kan een onderooglidcorrectie de oplossing zijn. Botox kan kraaienpootjes laten verdwijnen en je wenkbrauwen een klein stukje liften. Ook je fronsrimpel is prima te vervagen met een Botox-prik. De specialisten van Velthuis kliniek kunnen je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Gelukkiger door een ooglidcorrectie?
En mocht je misschien nog denken dat een cosmetische ingreep ‘overbodige luxe’ is: onderzoekers uit San Diego hebben onlangs aangetoond dat een ooglidcorrectie een positieve invloed heeft op de kwaliteit van leven. De patiënten die werden ondervraagd gaven aan zich na de behandeling beter over hun uiterlijk te voelen en meer zelfvertrouwen te hebben. Bovendien heb je gemiddeld tien jaar plezier van deze ingreep. De moeite waard dus!

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten