Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Tepelcorrectie

vanaf € 900,-

Je borsten zijn helemaal in verhouding dankzij de tepelcorrectie

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

We krijgen een waardering van een 8,9 door onze cliënten

Behandeling door een ervaren plastisch chirurg

Ben je ontevreden over de vorm van je tepel?

De vorm van tepels is bij iedereen anders. Maar soms ben je er echt niet tevreden mee. Omdat ze te groot zijn of niet in verhouding met de borsten. Met een tepelcorrectie kan dit ongemak worden verfraaid.

Verschillende ingrepen
Bij Velthuis kliniek kun je zowel de vorm als afmeting van het tepelhof verfraaien. Maar ook wanneer je een ingetrokken tepel ontsierend vindt is er een eenvoudige oplossing. Met verschillende tepelcorrecties kunnen wij het hele tepelgebied behandelen. Tot je tevreden bent.

Resultaat
Ondanks dat er littekens zichtbaar zullen blijven, ben je na de behandeling vast trots op het resultaat. Met borsten die passen bij jouw wensen en waar jij je niet voor hoeft te schamen.

Het behandeltraject

De stappen van een tepelcorrectie

  • Telefonische intake
  • Advies gesprek met arts
  • De behandeling
  • Nazorg
  • Risico's

Telefonische intake

Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Consult

Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

De behandeling

Voor we de behandeling starten maken we foto's voor in je medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg heel precies het gebied af waar de incisies gemaakt zullen worden. Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken losgemaakt. Bij een tepelhofverkleining wordt een gedeelte van de gepigmenteerde huid rondom de tepel verwijderd. Dat kan via een incisie rond de buitenkant van de tepelhof of via een incisie rond de tepel. Ze hechten de incisies met hechtmateriaal dat gedeeltelijk vanzelf oplost. De overige hechtingen worden na een week door ons verwijderd.

De behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur en wordt over het algemeen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Natuurlijk begeleiden we je tot het moment dat je naar huis gaat. Dat is meestal al een paar uur na de operatie.

De nazorg

Na de behandeling mag je direct naar huis. Zorg wel dat iemand met je mee gaat of je komt ophalen, want autorijden mag nog even niet. Ook kun je wat last hebben van zwelling en bloeduitstortingen rondom het behandelde gebied. Meestal verdwijnen deze na een dag of drie weer. De overgebleven hechtingen zullen we na een week tijdens de eindcontrole verwijderen. Dan maken we ook foto’s voor in je medische dossier. De zichtbare littekens kunnen de eerste maanden enigszins rood zijn. Maar na een poosje zul je zien dat deze minder zichtbaar worden. En voor een zo goed mogelijk resultaat geven we je natuurlijk uitgebreide tips mee.

Verricht je zwaar lichamelijk werk? Dan raden we aan om zeker een dag na de behandeling rust te houden. Druk of spanning op de borsten moet namelijk zoveel mogelijk worden voorkomen voor het beste resultaat. Na een dag of twee kun je wel weer gewoon aan het werk.

Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Onze chirurgen werken toe naar het beste resultaat, toch kan het bij een tepelcorrectie alsnog voorkomen dat de huidranden bij het litteken wijken en een rimpeling van de huid rond het litteken ontstaat. Herstel kan daardoor wat langer duren, maar dit zal het uiteindelijke resultaat verder niet beïnvloeden. Ook gevoelloosheid van de tepels en de vorming van verdikte littekens kunnen voorkomen. Ook asymmetrie kan optreden. Uiteraard streven onze artsen naar het beste resultaat. Zij proberen ook om de melkkliergangetjes niet te beschadigen door de tepel zo min mogelijk los te maken van het eronder liggen borstklierweefsel. Maar helemaal garanderen kunnen we dit nooit. Er is dus een kleine kans dat je geen borstvoeding meer kunt geven na een tepelcorrectie.

Let op: rook je? Voor het beste resultaat en zo minimaal mogelijke littekens raden we je dringend aan om hiermee stoppen. Drie weken voor de ingreep, maar ook drie weken daarna. Dit vermindert de kans op ontstekingen sterk. En daar heb je zeker profijt van.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in tepelcorrecties. Zij zullen er alles aan doen om jou op je gemak te stellen en een mooi resultaat te behalen. Zo ga je met een goed gevoel naar huis.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een tepelcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Tepelcorrectie enkelzijdig

vanaf €900,-

Tepelcorrectie dubbelzijdig

vanaf €1500,-

Tepelhofverkleining enkelzijdig

vanaf €1.500,-

Tepelhofverkleining dubbelzijdig

vanaf €2.250,-

Meer informatie over een tepelcorrectie

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

Kan ik na een tepelhofverkleining nog borstvoeding geven? Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Kan ik na een tepelhofverkleining nog borstvoeding geven?

De kans dat je nog borstvoeding kunt geven na deze ingreep is zeer groot. De borstklier en  melkgangetjes blijven meestal geheel in tact.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Ja, we vinden het prettig om je na een bepaald tijd zien. We kijken dan hoe het met je gaat. Een week na de behandeling kom je voor controle en verwijderen we de hechtingen. Daarna kom je na 3 maanden op eindcontrole.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Bespreek je medicijngebruik tijdens het eerste consult. De arts ka dan adviseren met welke medicijnen je eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag je in ieder geval geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine).

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid. De betalingsvoorwaarden zijn voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201