Meld je aan voor de open avond in Rotterdam op 27 juni    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De neuscorrectie van Melany

Neuscorrectie behandeld door Dr. Pim Godefroy

Melany stoorde zich aan de bult op haar neus. De neuscorrectie die KNO arts Pim Godefroy uitvoerde maakte een einde aan haar onzekerheid.

Bult op de neus

Melany (25): “Zelf vond ik altijd dat ik een vrij grote neus had. Er zat ook een bult op, een stukje bot dat uitstak. Ik was er nogal onzeker over en vroeger ben ik er ook mee gepest. Als iemand een foto van de zijkant maakte, vroeg ik altijd of ze die wilden verwijderen. Toch heb ik lang over een neuscorrectie nagedacht. De keuze om er iets aan te laten doen, om iemand daarin te vertrouwen, dat vond ik moeilijk. Ik heb veel gehad aan alle ervaringen van anderen die ik op internet las. Op basis van de goede verhalen die ik hoorde, heb ik uiteindelijk voor Velthuis kliniek gekozen.

Vertrouwd gevoel
Het eerste consult bij dr. Pim Godefroy was vrij kort. Hij heeft gekeken naar mijn neus en er zijn foto’s gemaakt. Hij gaf mij meteen een vertrouwd gevoel, hij luisterde goed en vroeg echt: wat wil jij, hoe wil jij dat het eruit komt te zien? Ik wilde graag een kleinere neus. Pim legde toen uit dat kleiner niet altijd mooier is. Hij zei dat hij mijn neus wel gladder kon maken, maar dat hij misschien ook iets breder zou worden. Dat wilde ik eigenlijk niet, je hebt toch een ideaalbeeld voor ogen. Maar toen liet hij foto’s zien van hoe het zou worden middels een speciale tool en dat was toch wel heel mooi. Ik had er zoveel vertrouwen in dat ik een afspraak voor de operatie heb gemaakt.

Spannend, zo’n neuscorrectie
Het consult was in april en in juni kon ik al geopereerd worden, ik was dus vrij snel aan de beurt. Ik vond het heel spannend, die operatie. Mijn vriend mocht vanwege corona niet mee naar binnen, je moet het dus helemaal alleen doen. Gelukkig was iedereen heel lief en behulpzaam. Ik heb altijd een fijn en veilig gevoel gehad. Toen ik bijkwam uit de narcose was het wel gek: je ziet een kapje op je neus zitten en je hebt overal pleisters. Ik was blij dat het achter de rug was en wilde graag weten hoe het eruit zag. Maar daar moet je dan nog even op wachten…

Nieuw gezicht in de spiegel
Na twee weken ging ik terug om het kapje weg te laten halen en toen schrok ik enorm: alles was nog heel erg gezwollen, paars en dik. Ik vond het niet mooi, dit was ik niet. Ik heb toen wel even een paniekmomentje gehad en dat heeft een tijdje geduurd. Ik dacht: wat heb ik gedaan?
Maar toen de paarsheid en de zwelling afnamen, veranderde dat. Toen pas begon ik het eigenlijk wel mooi te vinden. Het duurde even voor ik in de spiegel kon kijken en denken: ja, dit ben ik.

Blij met het eindresultaat
We zijn nu acht maanden verder en de zwelling is zo goed als verdwenen. Ik ben nu heel blij met het eindresultaat. Deze neus past echt bij mij. Het grappige is dat anderen het niet eens zien. Soms vragen mensen: hé, heb je andere make-up of een nieuw kapsel? Die hebben dan niet in de gaten dat ik een neuscorrectie heb gehad. Sommigen geloven het niet eens als ik het vertel. Tot ik ze de voor & na foto’s laat zien: jeetje, wat een verschil!

Het grootste verschil is mijn zelfverzekerdheid. Ik sport heel veel en als ik met mijn haar in een staart en zonder make-up in de sportschool liep, dacht ik dat iedereen naar mijn neus keek. Hoe onzeker kun je zijn… Nu ik weet dat ze niet meer kijken, voel ik me mooier, meer mezelf.”

"De chirurg legde uit dat kleiner niet altijd mooier is."

Bel 088 - 7785201