Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De neuscorrectie van Reneé

Neuscorrectie behandeld door

Reneé stoorde zich aan haar grote neus. Dr. Bart Stubenitsky verfijnde de vorm en maakte haar gezicht daardoor zachter.

Reneé (35) “Ik wilde al een neuscorrectie sinds ik vijftien was. Ik vond mijn neus zo groot. Dat ik er zo lang over getwijfeld heb, kwam omdat ik ooit een arts hoorde zeggen dat het een hele pijnlijke operatie zou zijn. Daar zag ik erg tegenop. Toen ging een vriendin van mij naar Velthuis kliniek voor een neuscorrectie en het resultaat was zó mooi – dat wilde ik ook. Zij vond het helemaal niet zo pijnlijk, dus dacht ik: oké, ik ga ervoor.

Het consult bij dr. Bart Stubenitsky verliep heel relaxed. Het waren allemaal aardige en leuke mensen en ik kreeg een duidelijke uitleg van wat er zou gaan gebeuren. De bobbel aan de bovenkant zou glad gemaakt worden en aan de onderkant zou de neustip wat ingenomen worden. Bart liet me met een animatie zien hoe het zou worden. Het was gelijk goed, dus ik vroeg: waar kan ik tekenen?

De ingreep is gedaan onder narcose. Eigenlijk was het een supervrolijke ochtend, iedereen maakte grapjes en de sfeer was prima. Voordat ik het wist was ik onder zeil en ik werd ook weer vrolijk wakker. Het is supersnel gegaan, binnen een uur was ik alweer terug op de kamer.

De eerste dag had ik verband aan de onderkant en daarna heb ik alleen een pleister op mijn neus gehad. De eerste week was ademhalen wat lastig, maar pijn heb ik nauwelijks gehad. Ik kon al heel snel zien hoe het eruit zag: wel gezwollen natuurlijk maar mooi recht en glad. Inmiddels zijn we zes maanden verder. Mijn neus is nog steeds 2 millimeter te dik, die gaat nog iets slinken. Pas na een jaar is het hoe het hoort het te zijn.

Is het een groot verschil? Als ik recht vooruit in de spiegel kijk zie ik het nauwelijks. Maar als ik van de zijkant kijk: wauw! Andere mensen valt het niet op. Pas als ik er iets over zeg, zien ze het. Dr. Bart zei het van tevoren al: een neuscorrectie doe je echt voor jezelf, niemand gaat dat straks zien. Het is nog waar ook. Maar ik heb er zeker geen spijt van. Ik voel me nu zelfverzekerder en ik hoef niet meer mijn hoofd te draaien om mensen recht aan te kijken. Mijn neus is ook slanker geworden. Ik ben transseksueel en mijn gezicht is door de ingreep fijner en zachter geworden. En dat bevalt me heel goed.”

"Ik voel me nu zelfverzekerder en ik hoef niet meer mijn hoofd te draaien om mensen recht aan te kijken"

Bel 088 - 7785201