Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De neuscorrectie van Carmen

Neuscorrectie behandeld door

Carmen hoefde geen perfecte neus, maar van die bobbel wilde ze af. Dr. Bart Stubenitsky gaf haar een neus die bij haar past.

Carmen (24): “Toen ik in groep 3 zat, moest ik als moederdagcadeautje een profiel van mijn gezicht uit zwart papier knippen en op wit papier plakken. Toen dacht ik voor het eerst: waarom ziet mijn neus er zo raar uit? Ik heb de juf gevraagd om de tekening bij te knippen. Sindsdien ben ik altijd ontevreden over mijn neus geweest. Ik had een bobbel op mijn neusbrug en de neusvleugels waren heel smal. Op de middelbare school ben ik er ook wel mee gepest. Het idee van een neuscorrectie kwam steeds vaker bij me op en op mijn 23e besloot ik ervoor te gaan.

In mijn omgeving kende ik niemand die plastisch chirurgie had ondergaan, dus ben ik op internet gaan zoeken naar een goede arts. Ik las op forums en Zorgkaart Nederland veel positieve verhalen over Velthuis kliniek en dr. Bart Stubenitsky. Op zijn social mediakanalen zijn veel resultaten van zijn operaties te zien. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Ik dacht: bij hem wil ik op gesprek. Gelukkig kon ik al snel terecht voor een consult. Ik was best gespannen maar werd heel vriendelijk onthaald. Ik kreeg koffie en werd direct op mijn gemak gesteld. Toen ik mijn verhaal vertelde aan Bart begreep hij het meteen. Hij zei wat hij kon veranderen en liet dat ook zien, maar vertelde ook dat het geen perfecte neus zou worden. Dat was precies wat ik wilde horen.

Het inplannen van de operatie voor de neuscorrectie ging heel flexibel. Er werd rekening mee gehouden dat ik een eind moest rijden en de ingreep werd in de loop van de ochtend gepland. Zo zou ik niet in de file staan maar ook niet onnodig lang nuchter hoeven blijven. Zo fijn dat daarin werd meegedacht.

Omdat alles van tevoren heel goed was besproken, ging ik heel rustig de narcose in. Ik had dr. Bart van tevoren nog gezien, de verpleegkundige waren heel lief, je merkt echt dat het hele team supergoed op elkaar is ingespeeld. Dat geeft vertrouwen. Toen ik mijn ogen weer opende zat er een verpleegkundige naast me die vroeg hoe het ging. Er werd steeds heel goed op me gelet: ik kreeg een extra warmtedeken, werd geholpen met aankleden en kreeg een kopje soep. Pijn heb ik helemaal niet gehad, alleen kwam er de eerste twee dagen wat wondvocht uit mijn neus. Dat was eigenlijk het vervelendst.

Na zes dagen moest ik terugkomen. Het kapje ging eraf, de hechtingen eruit en toen ik in de spiegel keek dacht ik: jeetje: dit is mooier dan op de foto. Mijn neus zag er heel natuurlijk uit en paste echt bij mijn gezicht. Ik was ook meteen weer toonbaar. Alleen op mijn ooglid zat een klein blauw plekje en dat was het. Mijn neus was wel iets gezwollen maar als je het niet wist zag je het niet.

Nu is het 10 maanden later en het resultaat is nog beter dan ik had gehoopt. Dr. Bart heeft mijn neusbrug recht gemaakt, de onderkant aangepast en mijn neusvleugels breder gemaakt. Vroeger ging ik altijd zo zitten dat mensen de zijkant van mijn gezicht niet zagen. Foto’s vond ik verschrikkelijk, ik had zelfs nog nooit selfie gemaakt. Nu duik ik niet meer weg als er een camera in de buurt is. Ik ben me niet meer zo bewust van mijn neus, het is prima als er iemand naast mij zit. Ik heb echt meer zelfvertrouwen gekregen.

Het is allemaal boven verwachting gegaan, maar ik ben er dan ook met een realistisch beeld ingegaan. Dat is wel belangrijk. Je moet niet denken: ik wil een perfecte neus, je moet iets willen wat bij je gezicht past."

"Mijn neus zag er heel natuurlijk uit en paste echt bij mijn gezicht"

Bel 088 - 7785201