Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De liposuctie van Marie-Claire

Liposuctie behandeld door Drs. Han Wilmink

Marie-Claire was niet blij met haar buik. Plastisch chirurg Han Wilmink deed een liposuctie en met het resultaat is ze heel tevreden.

Marie-Claire (49): “Ik ben altijd slank geweest, maar toen de middelbare leeftijd zich aandiende kwam ik toch wat aan. Vorig jaar kreeg ik last van een nekhernia en heb ik acht weken op de bank gelegen, ik kon niks. Het is een lang traject van herstel geweest met als gevolg dat ik zwaarder werd, vooral op mijn buik. Ik leek wel zwanger, echt verschrikkelijk vond ik dat. Met kleren aan ging het nog wel, maar naakt zag ik alleen die buik. In bikini durfde ik al helemaal niet meer. Ik deed van alles om dat vet kwijt te raken: sporten en zelfs cryolipolyse elders (vriesbehandeling om vetcellen te verminderen, red.) maar dat wierp allemaal geen vruchten af. Ik was al eerder bij Velthuis kliniek geweest voor een borstvergroting, dus ik dacht: ik ga kijken wat eraan gedaan kan worden.

Liposuctie van buik en maag
Ik kon best snel terecht in Eindhoven bij plastisch chirurg Han Wilmink. Hij kwam meteen heel vertrouwd over: niet zo’n uit-de-hoogte arts maar een leuke vlotte man. Hij legde uit dat een buikwandcorrectie het beste resultaat zou geven. Toen hij aan mijn buik voelde, constateerde hij dat de elasticiteit van mijn huid nog heel goed was. Hij durfde het wel aan om eerst alleen een liposuctie te doen. Mocht het nodig zijn, dan zou ik altijd later nog een buikwandcorrectie kunnen overwegen. Een liposuctie is een minder zware ingreep dan een buikwandcorrectie en zo’n zware operatie zag ik echt niet zitten. Dus heb ik de afspraak voor een liposuctie gemaakt.

Vol vertrouwen de operatie in
Voor de operatie werd ik regelmatig gebeld en als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen, dat is geen enkel probleem. Ze zijn bij Velthuis kliniek allemaal zo lief en alles is er goed geregeld. Dankzij dat hele traject van tevoren ging ik de ingreep met vertrouwen tegemoet. Natuurlijk was ik op de dag zelf wel wat gespannen. Ik kreeg een roesje voor de operatie en ik had na afloop wat moeite om goed wakker te worden, ik was zo moe. Gelukkig kreeg ik alle tijd om bij te komen. Ze kwamen vragen of ik een ijsje wilde, niks is te veel. Uiteindelijk ben ik dezelfde dag nog naar huis gegaan.

Snel resultaat
De eerste week heb ik constant een elastische buikband gedragen, de weken daarna alleen nog ‘s nachts. In het begin zie je bont en blauw, daarna krijgt je huid alle kleuren van de regenboog en dan zie je het langzaam wegtrekken. Pijn heb ik niet echt gehad, maar ik was heel blij toen die band uiteindelijk echt af mocht. Het resultaat zie je al heel snel. Er zit in het begin nog wel wat vocht, maar ik zag meteen: wow, wat een verschil! In het jaar na de ingreep gaat het zich nog langzaam nog vormen, maar je ziet het resultaat al meteen.

Een lichaam dat past
Ik ben heel blij dat ik niet meer tegen die grote buik aan kijk. Ik moet mezelf niet voor de gek houden, ik ben geen 25 meer en dat moet je ook niet verwachten. Ik ben 49 en dit lichaam past weer gewoon bij mij. Op deze leeftijd moet je een beetje opletten wil je slank blijven. Wat je aankomt, gaat er niet zo makkelijk meer af. Ik heb altijd op mijn eten gelet en zal altijd de slankere keuze kiezen. En ik heb nu weer een extra motivatie om te sporten!”

"Ik zag het resultaat meteen: wat een verschil!"

Bel 088 - 7785201