Help ons je ervaring te verbeteren! Laat weten hoe je bij ons bent terechtgekomen   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Maaike

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Al tijdens haar zwangerschap dacht Maaike: die buik, dat komt nooit meer goed. Wiebren van den Berg verrichtte een totale buikwandcorrectie.

Maaike (33): “Tijdens de zwangerschap van mijn eerste ben ik 37 kilo aangekomen. Dat was echt niet normaal, ik heb geen idee hoe dat kwam. Ik had een enorme buik en dacht toen al: dit kan nooit meer goedkomen. Na de bevalling waren mijn buikspieren helemaal verslapt. Wat ik ook probeerde, mijn hangende onderbuik kreeg ik niet meer weg. Ik wist toen al: dit wil ik niet zo laten.

Na mijn tweede zwangerschap ben ik eerst gaan afvallen en toen ik op gewicht was heb ik een afspraak gemaakt bij Velthuis kliniek. Tijdens het consult zei plastisch chirurg Wiebren van den Berg: ik snap dat je een ingreep wilt, dit krijg je zelf niet voor elkaar. Hij stelde voor om een totale buikwandcorrectie te doen met daarbij een liposuctie van de flanken.

Ik heb heel erg naar de dag van de operatie toegeleefd. Zenuwachtig was ik helemaal niet, alleen maar vrolijk omdat eindelijk die buik eraf zou gaan. Het herstel viel mij mee. Tijdens het consult was al verteld dat het een grote operatie is en dat ik veel last zou kunnen hebben. Het meest vervelend vond ik de rugklachten; je zit, loopt en staat die eerste week de hele dag gebogen. Maar na een week ging dat beter. Verder heb ik amper pijn gehad. Je moet alleen niet hoesten, niezen of lachen, dan gaat het goed.

Wel heb ik last gehad van de narcose. Ik was die eerste weken heel snel moe en kon ik me niet concentreren. Toen ik na zes weken weer aan het werk ging, zat ik na twee dagen weer thuis: er kwam zoveel op me af, ik was volledig overprikkeld.

Met het resultaat ben ik heel tevreden. Het is pas vier maanden geleden, dus het wordt nog mooier, maar ik vind het nu al goed. Die hele onderbuik is weg, ik heb niks meer op mijn bovenbenen hangen. Mijn omgeving zegt: eindelijk lach je weer. Ik merk zelf ook dat ik straal en veel vrolijker ben. Heel bizar, ik had niet gedacht dat het psychisch zoveel impact had.

Aan andere mensen die deze ingreep overwegen zou ik willen zeggen: zorg dat je mensen achter je hebt staan die boodschappen voor je doen of eten koken en maak gebruik van alle hulp die je aangeboden krijgt. Zo kun je de rust nemen die je echt nodig hebt.”

"Ik had niet gedacht dat het psychisch zoveel impact had"

Bel 088 - 7785201