Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De liposuctie van Chantal

Liposuctie behandeld door Drs. Felicia Smits

Met gezonder eten en sporten kreeg Chantal die zwembandjes niet weg. Dus ging ze naar drs. Felicia Smits voor een liposuctie.

Chantal: “Tot mijn 25e ben ik altijd heel mager geweest. Maar toen veranderde ik van baan. Door de hele dag zitten en bijwerkingen van de medicatie die ik op dat moment had, werd ik dikker. Vooral rond mijn buik had ik van die zwembandjes. Ik kreeg ze niet weg met gezonder eten en sporten. Ik viel overal af, behalve op de plek die ik wilde…

Ik ben gaan onderzoeken hoe ik er vanaf kon komen en voor mijn gewicht en postuur leek liposuctie de beste optie. Ik ben online gaan zoeken: hoe werkt dat precies, wat zijn de bijwerkingen, hoe lang ben je uit de running, hoe zwaar is het om te ondergaan? Ik las dat Velthuis kliniek de nieuwste en meest veilige methode gebruikt met weinig bijwerkingen, dat leek me een goede keuze. Ik heb er wel een jaar goed over nagedacht: wil ik dit echt en hoe ga ik dit doen? Toen pas heb ik doorgezet.

Het consult met plastisch chirurg Felicia Smits ben ik blanco ingegaan. Ik heb aan haar gevraagd wat realistische resultaten zouden zijn bij mij. Ze vertelde meteen dat aan de voorkant van mijn buik niet het grootste resultaat te behalen was, maar wel aan zijkanten. Ze gaf mij de keuze of ik 1 of 2 zones wilde laten doen, maar ik wilde het beste resultaat dus besloot ik allebei laten doen. Daar ben ik achteraf blij om!

Felicia is een hele fijne en supervriendelijke arts. Ze stelt je op je gemak en neemt alle tijd voor je. Ze vond het totaal niet erg dat ik vragen stelde, ik heb nooit een gevoel van haast gehad. Ze was ook eerlijk in haar verwachtingen. Ik voelde bij haar geen stijfheid of afstandelijkheid, het is alsof je met een vriendin praat. Heel prettig.

De ingreep was zwaarder dan ik had verwacht. Toen ik uit de operatie kwam had ik veel pijn en blauwe plekken tot aan bovenkant van mijn ribben. Het voelde alsof ik door een vrachtwagen was overreden. Gelukkig was de verpleging heel vriendelijk en zorgzaam. Ze zijn constant met je bezig, vragen hoe het gaat en leggen uit wat er gaat gebeuren. Dat was echt fijn. Ik voelde me veilig en heb me geen moment zorgen gemaakt.

De strakke body die je direct na de operatie aankrijgt maakt bewegen lastig. Ik had niet verwacht dat die zo strak zou zitten. De eerste twee dagen was het afzien maar daarna werd het steeds beter. Na een week mocht de body uit, de hechtingen werden verwijderd en het verband ging eraf. Toen kon ik ook weer normaal slapen.

We zijn nu een half jaar verder en alles is mooi bijgetrokken. Mijn navel was nog maanden gevoelig, maar ook dat is helemaal weg nu. Van de littekens zie je niks.

Ik ben veel blijer met het resultaat dan ik had verwacht. Mijn buik is heel plat geworden, dat is boven verwachting. Het is nog mooier dan ik had gehoopt. Het heeft even geduurd voordat ik me realiseerde dat die zwembandjes er niet meer zaten. Die zijn weg en blijven ook weg, ik ben weer slank.

Wat ik fijn vind is dat ik nu lekker mijn lichaam kan onderhouden. Het is nu zoveel motiverender om te sporten en een gezonde levensstijl aan te houden. Dat ik die buik niet meer hoef te verstoppen, geen corrigerende hemdjes meer aan hoef, dat geeft rust. Ik voel me zekerder en prettiger in mijn lijf. Dat zoiets kleins zo’n groot verschil kan maken, dat had ik niet verwacht.”

"Mijn buik is helemaal plat, nog mooier dan ik had gehoopt"

Bel 088 - 7785201