Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De liposuctie van Demi

Liposuctie behandeld door Drs. Felicia Smits

Plastisch chirurg Felicia Smits was eerlijk tegen Demi: ik kan met liposuctie niet heel veel weghalen. Maar het resultaat is precies waar Demi op hoopte!

Te dikke bovenarmen
Demi (22) “Toen ik begon met de pil ben ik wat aangekomen in gewicht. Dat is er langzaam ook weer af gegaan, behalve bij mijn armen. Daardoor ben ik altijd onzeker geweest over mijn bovenarmen. Ze leken altijd dikker dan de rest van mijn lichaam. Sporten hielp niet, dus ben ik gaan kijken of er iets aan te doen was. Ik heb verschillende websites bekeken en ervaringen van anderen gelezen en zo ben ik op liposuctie van de bovenarmen uitgekomen. Er waren verschillende klinieken die dat deden en in Velthuis kliniek had ik wel vertrouwen.

Plastisch chirurg met veel ervaring
Het eerste gesprek bij Velthuis kliniek voelde gelijk goed. Ik werd vriendelijk ontvangen en ze namen mijn vraag heel serieus, ze deden niet alsof het niet nodig was. Dat vond ik heel fijn; je kent je eigen lichaam en als je iets daaraan niet prettig vindt dan weet je dat zelf wel. De eerste arts zei wel eerlijk: het is best minimaal wat we kunnen doen en ik weet niet zeker of ik het kan. Ik ben toen doorgestuurd naar plastisch chirurg Felicia Smits omdat zij meer ervaring had met deze ingreep. Dat vond ik heel fijn, toen had ik wel door dat ze je niet gewoon een ingreep aansmeren.

Liposuctie van de bovenarmen
Felicia heeft mijn bekeken en zij dacht zeker dat ze er wat aan kon doen. Ze kon met liposuctie wat vet weghalen. Ook zij gaf aan dat de hoeveelheid minimaal zou zijn, maar ze gaf ook aan dat het veel verschil kon geven. Dus voor mij zou het waarschijnlijk hartstikke meevallen. Dat klonk heel fijn.

Ik kon heel snel terecht, al binnen een paar weken. Ik zag niet tegen de ingreep op, maar ik vond het wel spannend. Je krijgt een operatiehemd aan en er werd een infuus geplaatst voor de narcose, dat was even spannend. Gelukkig stelden de verpleegkundigen me gerust. Iedereen was heel aardig, ik kon alles vragen en ik werd heel serieus genomen. Ook op het moment dat ik de narcose kreeg hadden we nog een leuk gesprekje.

Ik vond het meevallen
Toen ik wakker werd zat er verband om mijn armen. Voor ik naar huis mocht kreeg ik twee elastische mouwen om, die moest ik 6 weken dragen om alles goed te laten genezen. De eerste drie weken draag je die mouwen dag en nacht en daarna alleen overdag. Door die strakke mouwen zag ik meteen al verschil: mijn armen leken veel dunner. Het voelde allemaal wat beurs, maar je krijgt medicatie mee. Ik vond het meevallen, het was niet heel naar. Toen de mouwen uit mochten bij het douchen werd ik wel even heel duizelig omdat de druk eraf was. Maar dat was normaal hadden ze al verteld. Na het douchen moeten die mouwen weer aan en dat deed wel even zeer. Maar verder heb ik geen last gehad. De huid is wat gevoelloos in het begin, dat is een gek gevoel. Maar inmiddels is het gevoel weer helemaal terug.

Toen de mouwen eenmaal af mochten had ik nog wel wat zwelling, maar mijn armen waren toen al dunner dan ze waren. Daarna werd de zwelling minder en werd het steeds mooier. Als ik nu de voor en na foto’s zie, was het helemaal niet zo minimaal!

Superblij na de liposuctie
Ik ben er heel blij mee en zou het zo weer doen. En dan ook weer bij Velthuis kliniek. Felicia zei tijdens de laatste check-up: ik heb toch best wat weg kunnen halen en dat zie je ook heel goed. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat het tegen zou kunnen vallen. Maar dat het zo goed uitgepakt heeft, daar ben ik superblij mee.

Als ik vroeger een strak shirtje wilde kopen, moest ik een maat groter nemen vanwege die armen. Nu kan ik een normale maat kiezen die bij mijn buik én mijn armen goed zit. Ik was altijd onzeker op vakantie over shirtjes zonder mouwen, nu ben ik dat helemaal niet meer. Ik trek gewoon hemdjes of een bikini aan, het is allemaal prima zo. Het is zo fijn als je zo’n onzekerheid hebt dat er iets aan gedaan kan worden.

 

"Mijn armen leken altijd dikker dan de rest van mijn lichaam."

Bel 088 - 7785201