Profiteer nu van onze fijne zomeractie 

Lees meer
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De gynaecomastie van Albrecht

Borstverkleining bij mannen (gynaecomastie) behandeld door Drs. Carlo Welters

Deze ingreep is echt life changing geweest.

Albrecht (44): “Vanaf de lagere school had ik te maken met borstgroei (gynaecomastie). Heel gek, want je bent nog niet eens een man. De schooldokter benoemde het al, maar zei dat het op termijn wel weg zou gaan. Maar dat was niet zo. Ik heb mijn hele leven geleefd met schaamte, daar heb ik veel last van gehad. Al vielen in de zomer de mussen van het dak, naar het zwembad ging ik als puber niet. In de loop der jaren heb ik mezelf ook een bepaalde lichaamshouding aangemeten: met mijn schouders naar voren, zodat het minder opviel. Bij het kopen van nieuwe kleding sta je er steeds bij stil: zie je het niet te veel? T-shirts heb ik altijd gemeden. Ik sleepte het altijd mee. Ooit las ik een column van iemand die zich had laten opereren, maar ik heb het nooit aangedurfd. Totdat mijn huidige vriendin – die al bij Velthuis was geweest – zei: ga gewoon eens praten.”

Oplossing voor gynaecomastie
“Die eerste afspraak met drs. Carlo Welters was heel confronterend. Er werd niet gezegd dat het best meeviel, maar er werd voorgesorteerd op een oplossing. Heel heftig als je vanaf de basisschool tot je 44e continu met een bepaald idee over jezelf hebt geleefd. En nu kreeg ik te horen dat het verholpen kon worden.

Toen ik dat gesprek verliet, was ik heel emotioneel. Ik voelde opluchting, maar vond het ook spannend en eng. Ze gaan iets weghalen waarmee je bent vergroeid. Ik kwam in een fase waarin ik het ging bagatelliseren: is die ingreep wel echt nodig? Maar op een gegeven moment dacht ik: ja, ik ga het doen.”

Geen pijn gehad
“Op de dag van de ingreep was ik heel gespannen. Er kwam een mevrouw die me vertelde dat ik een roesje zou krijgen. Je bent dan niet in slaap, maar krijgt alles mee. Dat leek me zo erg, dat wilde ik echt niet. Gelukkig kwam Carlo nog even langs en hij maakte er totaal geen probleem van. Dan doen we gewoon een narcose, zei hij. Daar was ik zo blij mee. Ik heb van de operatie dus niks gemerkt en ook daarna heb ik nul komma nul pijn gehad. Onder de borst en aan de zijkant heb ik twee kleine littekens, die zijn nauwelijks zichtbaar.”

Erfelijke borstgroei
“Er is door middel van liposuctie behoorlijk wat weggehaald, zo’n 6 ons aan beide kanten. Vanaf het moment dat ik het drukvest uitdeed, zag ik zo’n verschil. Dat is echt life changing geweest. Ik hoef niet meer twee keer na te denken of ik een shirt of polo wil kopen. De vakantie was ook heerlijk. Vroeger voelde ik me niet op mijn gemak in een zwembad, nu spring ik zo het water in. Dat is echt een bevrijding."

"Ook al valt het anderen niet eens op, het is puur voor mezelf."

Bel 088 - 7785201