Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De melasma behandeling van Anneke

Melasma behandeld door Luca Geleedst, Linda van de Poel, Carmen Hanegraaf,

Anneke startte met een nieuwe behandeling tegen melasma. Ze is pas halverwege de behandeling, maar ziet nu al een verbetering.

Vlekken op het gezicht
Anneke: “Tijdens de zomervakantie, een jaar of vijftien geleden, kreeg ik opeens een gekke vlek op mijn voorhoofd. In de loop der jaren breidden die vlekken zich steeds verder uit. Ik hoefde maar een beetje zon te zien en ze verschenen op mijn hele gezicht. Als kind heb ik wel sproetjes gehad, maar deze vlekken waren anders, ze vielen echt op.
Ik had eigenlijk geen idee wat het was, tot ik bij Velthuis kliniek op het hoofdkantoor kwam werken. Toen ik meeliep met een van de huidtherapeuten zei ze: “wat jij hebt heet melasma.”

Nieuwe behandeling voor melasma
Melasma wordt ook wel ‘zwangerschapsmasker’ genoemd, maar die vorm verdwijnt vaak vanzelf na de bevalling. Bij mij werd het juist steeds meer. Van dit type melasma kom je niet meer af. Ik begon zelfs een pigmentsnor te krijgen, dat wil je niet als vrouw. Tot voor kort was er geen goede behandeling voor melasma. Die vlekken zijn niet te behandelen met laser, omdat het daardoor juist erger kan worden. Maar toen ik hoorde dat Velthuis kliniek met een nieuwe behandeling ging starten, heb ik me direct aangemeld als testcliënt.

Pigment opruimen
De eerste stap in de Cosmelan behandeling is een voorbereidende peeling. Dat is een milde peeling die lijkt op een schoonheidsbehandeling. Een week later ga je terug naar de kliniek voor het ’Cosmelan 1 masker’ dat acht uur lang moet blijven zitten. Het lijkt op een moddermasker, dus er was wel wat hilariteit toen ik zo de deur uit liep! Nadat ik ’s avonds het masker thuis verwijderd had, mocht ik mijn huid verzorgen met herstellende producten. Na 3 dagen begon ik met de ‘Cosmelan 2 crème’. Die zorgt ervoor dat het pigment naar de oppervlakte komt en opgeruimd wordt. Tevens zorgt het ervoor dat nieuwe pigmentvlekken worden onderdrukt.

Minder vaak gaan smeren
Het is de bedoeling dat je de Cosmelan crème in het begin 3x per dag gebruikt en daarna afbouwt. Ik had tijdens de voorbereiding al gehoord dat de pigmentatie eerst erger zou worden en op een hoogtepunt zou komen, maar ik had niet gedacht dat het zo gevoelig zou zijn. Mijn huid stond helemaal strak en sprong op sommige plekjes zelfs kapot. Gelukkig werd ik goed in de gaten gehouden door mijn huidtherapeute en kon ik met vragen snel bij haar terecht. Daarom ben ik op haar advies met een veel lagere frequentie gaan smeren. Dat betekent dat de resultaten wellicht wat langzamer te zien zullen zijn. Maar op deze manier was het voor mij prima te doen.

Duidelijk effect
Dat de behandeling effect heeft, is wel al duidelijk te zien. De eerste paar weken had ik een hele mooie roze huid en de plek naast mijn oog die het hele jaar door zichtbaar was, die is echt minder geworden. Nu ben ik in de fase dat dieperliggend pigment aan de oppervlakte komt. Ik zie steeds nieuwe vlekken ontstaan die daarna ook weer verdwijnen. Cosmelan heeft een hele lijn verzorgingsproducten die ik nu gebruik. Raakt mijn huid droog of geïrriteerd, dan gebruik ik wat meer van de Recovery crème. Zo zorg ik ervoor dat mijn huid rustig blijft.

Goede begeleiding
Voor een behandeling met Cosmelan heb je wel wat doorzettingsvermogen nodig. Het is geen quick fix, zeker niet in het tempo waarin ik het doe. De crème heeft een geelbruin kleurtje en als je alle producten over elkaar heen smeert, ben je bijna oranje. Een beetje zelfspot kan geen kwaad: ik lijk wel op Donald Trump… Gelukkig krijg ik een goede begeleiding door de huidtherapeuten. Ze hebben me duidelijk uitgelegd wat ik kon verwachten en dat ik niet moest afhaken op het moment dat het pigment op zijn hoogtepunt is. Ik houd dus nog even vol, want ik zie dat het echt beter wordt. Het hele behandeltraject duurt een half jaar dus geduld is wel een vereiste.

Binnenkort ga ik op vakantie naar Aruba, dat wordt een grote test: wat gebeurt er dan met mijn huid? Daar ben ik heel nieuwsgierig naar…”

Benieuwd naar het eindresultaat van Annekes behandeling? Over een half jaar geeft zij een update!

"Ik begon zelfs een pigmentsnor te krijgen, dat wil je niet als vrouw."

Bel 088 - 7785201