Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Peter

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Peter was niet alleen veel afgevallen, maar had ook een lelijk litteken op zijn buik. Reden om voor een buikwandcorrectie naar plastisch chirurg Felicia Smits te gaan.

Peter: “Ik heb er lang over gedacht of ik iets aan mijn buik zou laten doen, maar nu denk ik: ik had het jaren eerder moeten doen. Aan een acute darmoperatie, inmiddels zo’n dertig jaar geleden, had ik een lelijk litteken overgehouden. Er zat een soort deuk onder mijn navel. Omdat ik ook veel ben afgevallen, had ik last van overtollige huid. Mijn buik zat echt fysiek in de weg. Je kunt zoveel buikspieroefeningen doen als je wilt, maar dat krijg je niet weggetraind.

Op een gegeven moment heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. Het consult was zo klaar: voor drs. Felicia Smits was het helder wat er moest gebeuren. Ik heb ter plekke de afspraak voor de operatie gemaakt. Helaas kwam corona ertussendoor en moest ik een paar maanden wachten. Uiteindelijk ben ik in september geholpen. Tot de avond ervoor was ik eigenlijk niet met de ingreep bezig, pas de avond ervoor dacht ik: nu gaat het gebeuren.

Na de operatie heb ik helemaal geen pijn gehad, echt nul. Na een dag liep ik alweer een rondje buiten. Ik heb wel keurig alle regels opgevolgd: ik ben vijf weken thuisgebleven met weinig inspanning, heb het litteken goed ingesmeerd en wekenlang het korset gedragen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: ik had geen centje pijn. Alleen toen de hechtingen eruit gingen is er een stukje van het litteken opengegaan. Dat werd overigens prima behandeld. De wondverpleegkundige was heel geduldig en rustig en heeft me goed begeleid. Ik heb om de dag een foto geappt en daar nam ze alle tijd voor. Het wondje is na een dag of tien keurig dichtgegroeid.

Het resultaat is echt geweldig, het is helemaal geworden zoals ik had gehoopt. Het litteken is al netjes, maar wordt de komende maanden nog mooier. De overhangende huid is weg, mijn buik is weer strak. Niet alleen heb ik nu meer zelfvertrouwen, ik beweeg ook makkelijker. En wat een verschil met kleding kopen: mijn broek moest vanwege die buik altijd vrij wijd zijn. Dat hoeft nu niet meer.”

"Ik heb helemaal geen pijn gehad, echt nul."

Bel 088 - 7785201