Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Astrid

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Yvonne Smulders

In het tv-programma ‘De Kliniek’ was al te zien hoe blij Astrid was na haar buikwandcorrectie. Daarmee was namelijk een lastig probleem opgelost.

Astrid (52): “Is het mooi geworden? Zeker. Ben ik trots? Absoluut. Maar de reden dat ik die buikwandcorrectie wilde, was niet puur cosmetisch. Mijn kinderen zijn alle drie met een keizersnede ter wereld gekomen. Bij de eerste was het een spoedingreep, die moest zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Daar is het met het mooie denk ik misgegaan. Ik ben altijd slank geweest, maar vanaf dat moment hing er een lapje huid over het litteken. De wond liep scheef en ook mijn navel was mijn navel niet meer. Na een tweede en een derde keizersnede werd het totaalbeeld natuurlijk niet beter. Maar vervelender was dat ik last had van wondontstekingen en smetplekjes. Naarmate ik ouder werd, werd het probleem met smetten ook groter. Ik gebruikte vaak desinfecterende zalf voor mijn navel. Daar wilde ik vanaf.

Jaren geleden was ik al eens bij een plastisch chirurg geweest, maar ik was toen nog niet klaar voor een totale buikwandcorrectie. De grootte van de ingreep, ik vond het te heftig. Maar nu was het anders: toen ik bij drs. Yvonne Smulders kwam was ik er klaar mee én klaar voor. Heel fijn dat je dan ook direct aan de beurt bent, zonder wachtlijst. Yvonne is een prettige arts. Ik hou van duidelijkheid en dan ben je bij haar aan het juiste adres. Het hele team van Velthuis kliniek heeft tijd en aandacht voor je. Je merkt dat er wat meer handen rond het bed zijn dan in een regulier ziekenhuis, dat heb ik als heel prettig ervaren.

Het herstel vond ik meevallen. Ik wilde de operatie zo graag dat ik alles wat daarna kwam voor lief nam. Wat ongemak hoort erbij, daar ga je niet over zeuren. Thuis heb ik ook gelijk voor mezelf kunnen zorgen. De wond herstelde goed en langzaam werd het litteken steeds meer eigen. Het is nu bijna een jaar geleden en ik zie nog steeds verbetering.

Ik ben geen maat smaller geworden en dat hoeft ook niet. Maar alles staat wel mooier en als ik zit knelt er niks. Ik heb tegen Yvonne gezegd: ik wil geen grote verandering, ik wil dicht bij mezelf blijven. Dat is prima gelukt. Het is prachtig geworden en ik ben blij met het resultaat. Maar die platte buik is voor mij toch bijzaak. Daar heb ik het in principe niet voor gedaan.”

"De reden voor mijn buikwandcorrectie was medisch, niet cosmetisch"

Bel 088 - 7785201