Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Annemieke

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Nadat drie keizersneden hun sporen hadden nagelaten, gaf Wiebren van den Berg Annemieke een nieuwe, platte buik. “Hij heeft het zó mooi gedaan.”

Annemieke (38): “Ik ben maar 1.58 meter, maar mijn kinderen waren bij de geboorte ruim acht pond. Ik droeg echt naar voren en had een enorme buik. De eerste werd gehaald via een spoedkeizersnede en daar hield ik een hangbuik aan over. De tweede en derde werden ook via een keizersnede geboren en dat maakte het nog extremer. Mijn onderbroek zat klem tussen mijn buik en mijn schaamstreek en die raakte in de loop van de dag doordrenkt met zweet. Dat ging me heel erg tegenstaan. Ik kon geen leuke kleren dragen en voelde me beperkt in mijn bewegingen. Ik kreeg er ook opmerkingen over, mensen vroegen me: leuk, komt er nog een vierde?

Zowel de huisarts als de internist vonden dat het medisch gezien nodig was om een buikwandcorrectie te doen, maar desondanks kreeg ik het niet vergoed. Je buik moet dan voor een kwart over je bovenbeen hangen en zo erg was het niet. Uiteindelijk ben ik uit gaan zoeken waar ik voor zo’n ingreep terecht kon. Na veel lezen kwam ik bij Wiebren van den Berg uit. Ik zag foto’s die overeenkwamen met mijn situatie en qua eindresultaat vond ik die van hem het mooist.

Nadat ik de afspraak al had gemaakt, kreeg ik te horen dat RTL5 er zou filmen voor het programma ‘De Kliniek’. Of ik ook gefilmd mocht worden? In eerste instantie heb ik nee gezegd, dat hoefde voor mij niet. En dat was prima. Maar tijdens het consult vroeg Wiebren nog een keer: het is een bijzondere operatie die we gaan doen, wil je toch niet meedoen? Het team van RTL heeft toen uitgelegd wat de bedoeling was. Lonneke, van afdeling marketing Velthuis kliniek, was er ook bij, dat was heel plezierig. De integere manier waarop het programma gemaakt zou worden, sprak me aan. Ik denk dat er veel vrouwen zijn zoals ik, voor wie de drempel best hoog is en die kunnen er wat aan hebben. Dus heb ik toestemming gegeven.

Uiteindelijk ben ik blij dat ik ja gezegd heb. Voor de ingreep was ik zenuwachtig, maar zowel het team van RTL als het personeel van Velthuis stonden voor me klaar en hebben me erdoorheen geholpen. Daar was ik heel dankbaar voor. Voor ik onder narcose ging werd alles heel fijn uitgelegd. Ik ben rustig de operatie ingegaan en ben er ook goed uitgekomen. Achteraf heb ik terug kunnen zien hoe de operatie is verlopen, dat is wel bijzonder. Op tv zag ik bijvoorbeeld de huidflap die weggehaald is en hoe ze het precies gedaan hebben: je navel wordt losgemaakt, vervolgens trekken ze de huid van je buik naar beneden, maken ze een nieuw gaatje en zetten ze de navel op de nieuwe plek vast. Prachtig om te zien.

Het ging er mij niet om superslank te worden, ik wilde gewoon van die zwangerschapsbuik af. Mijn wens was om terug te gaan naar normaal en dat is gelukt. Meteen na de operatie vond ik het al super en het wordt nog met de dag mooier. Vooral het litteken heeft Wiebren heel mooi gedaan. Hij hecht alle lagen apart, waardoor je geen naar binnen trekkend litteken krijgt. Voor een goed resultaat is samenwerking tussen arts en patiënt nodig. Als je arts zijn best doet, moet je zelf ook de voorgeschreven rust nemen. Ik heb zes weken niks gedaan en daardoor is het ontzettend mooi genezen.

Ik ben heel blij met het resultaat. Zonder die buik ben ik minder onzeker en beweeg ik me makkelijker. Qua kleding is het nog wennen; ik grijp nog steeds makkelijker naar een wijde trui. Dat heeft tijd nodig. Maar dat mijn onderbroek niet meer onder mijn buik zit, dat is heerlijk. Ik heb ook een heel mooi jurkje dat ik al jaren niet meer gedragen heb. Zo leuk dat ik dat nu weer aan kan!”

 

"Als je arts zijn best doet, moet je dat zelf ook doen"

Bel 088 - 7785201