Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De buikwandcorrectie van Anna

Buikwandcorrectie behandeld door Drs. Felicia Smits

Het litteken van een oude operatie had Anna’s buik vervormd. Ze ging voor een buikwandcorrectie naar plastisch chirurg Felicia Smits.

Anna (46): “Ik ben altijd heel sportief geweest, maar buikspieroefeningen? Ik dacht: laat maar zitten, dat heeft toch geen zin. Op mijn 21e ben ik met spoed geopereerd aan mijn blindedarm. Mijn buik is meerdere malen open geweest en slordig weer dichtgemaakt. Het litteken is daarna gaan verkleven en het hele gebied van mijn navel tot de bovenkant van het litteken is daar overheen gaan hangen. Ik had dus een buikje van vel dat ik met trainen niet weg kreeg. Ik heb er jaren mee gelopen en me er altijd aan geërgerd. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt: ik had ervoor gespaard, nu wilde ik er ook vanaf.

Ik had eerder bij Velthuis kliniek al iets aan mijn wenkbrauwfrons laten doen, dus ik kende de kliniek al. Je weet dat het er goed loopt, dat gaf me een veilig gevoel. Drs. Felicia Smits is een hele fijne arts en zelfs toen ik te laat in Amsterdam arriveerde voor de ingreep, bleef ze heel professioneel. Door de zenuwen stond ik namelijk op de afgesproken tijd met mijn koffertje bij de kliniek in Haarlem in plaats van Amsterdam…

Misschien kwam het door mijn extreem goede conditie maar ik werd na de operatie wakker zonder pijn. Ik had geen last van de narcose, ik was helemaal blij en happy. Daar was ik best verbaasd over. ’s Avonds op de kamer heb ik gewoon gegeten en ik heb prima geslapen die eerste nacht. De volgende ochtend mocht ik naar huis. Ook de dagen erna heb ik het gedaan op paracetamol, alle medicatie die ik meekreeg vanuit de kliniek heb ik niet nodig gehad. Ik heb me wel aan de voorschriften gehouden en heb rustig aan gedaan. Je voelt die wond natuurlijk wel, maar je moet het gewoon even uitzitten.

De ingreep is nu tien maanden geleden en het litteken is langzaam aan het verkleuren. De roodheid is weg, het begint nu steeds meer huidskleur aan te nemen. Ik heb keurig met vitamine E-olie gemasseerd en ben niet met het litteken in de zon geweest. Het is een kwestie van geduld hebben, maar ik ben enorm blij met het resultaat. De laatste controle was best emotioneel, ik moest huilen omdat ik zo blij en dankbaar ben.

Gek eigenlijk: mijn man maakt het niks uit maar ik voel me toch veel zekerder. Je ziet dat de contour terug is, mijn figuur klopt gewoon weer. Ik durf nu gewoon met een topje naar de sportschool, ik voel me heel zeker en sexy. En als ik nu buikspieroefeningen doe, zie ik daarna ook definitie. Eindelijk wordt die inspanning beloond!”

"Die laatste controle was best emotioneel, ik ben zó blij"

Bel 088 - 7785201