Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De bovenooglidcorrectie van Anne-Marie

Bovenooglidcorrectie behandeld door Drs. Wiebren van den Berg

Anne-Marie dacht dat ze ‘gewoon’ last had van hangende oogleden. Maar drs. Wiebren van de Berg stelde vast dat ze aan één kant ptosis had.

Anne-Marie (67): “Ik had echt twee verschillende ogen: rechts was het ooglid wel wat gaan hangen, maar links hing het veel meer, tot net boven mijn pupil. Als ik ‘s avonds tv wilde kijken moest ik heel bewust mijn ogen opendoen om goed te kunnen zien. Soms kreeg ik ook te horen: gaat het wel goed met je, je ziet er zo moe uit. Ik ging me er steeds meer aan storen, maar ik ben een grote bangerik dus een ooglidcorrectie, daar dacht ik verder niet over na. Totdat een vriendin haar oogleden liet liften en daar heel positief over was. Toen dacht ik: als jij het durft, durf ik het ook.”

Wachttijd voor ooglidcorrectie
“Ik ben naar de huisarts gegaan en die gaf me de keuze: naar het ziekenhuis of naar Velthuis kliniek in Velp. Daar werken dezelfde chirurgen, dus het maakte me niet uit. Ik had gehoopt bij Velthuis kliniek snel geholpen te kunnen worden, maar ik moest nog best wel lang wachten. Ik ging ik juni en kon pas in augustus terecht. Dat viel wel tegen. Omdat wij al op vakantie waren geweest liet ik weten: als er eerder plaats is, mag je me bellen. En dat gebeurde. Ik kon half juli al geholpen worden, lekker 5 weken eerder.”

Hangend ooglid door ptosis
“Ik dacht altijd dat ik gewoon hangende oogleden had, maar drs. Wiebren van den Berg stelde vast dat ik aan de linkerkant ptosis had, een uitgerekt spiertje waardoor dat ooglid niet meer helemaal openging. Met een bovenooglidcorrectie kon dat verholpen worden. Hij legde snel en duidelijk uit hoe de ingreep zou verlopen.

Ik was aan het einde van de dag aan de beurt. Omdat de operatie daarvoor was uitgelopen moesten we wat langer wachten voordat ik werd opgehaald. Iedereen was superaardig. Ik vond het heel spannend en zag op tegen dat gepruts bij mijn ogen. Dat hebben ze gemerkt, want op een gegeven moment voelde ik iemand een hand op mijn hand leggen, zo lief.”

Herstel na bovenooglidcorrectie
“De tijd erna viel mee, ik had me op erger voorbereid. Het werd nauwelijks blauw en maar een beetje dik. De eerste dag heb ik paracetamol genomen omdat dat in het protocol stond, maar de volgende dag was dat al niet meer nodig. Het herstel ging niet gelijkmatig: bij het ene oog was alleen een stukje huid weggehaald en bij het andere ooglid was ook de spier ingekort. Ik dacht in het begin: worden mijn ogen wel gelijk? Het is toch knap als dat lukt met twee verschillende ingrepen. Maar het is dokter Van den Berg inderdaad gelukt.”

Resultaat: een blijer mens
“Mensen zeggen nu: je hebt een veel opener blik. Heel grappig: als ik de foto’s van voor en na de operatie vergelijk, zie ik nu een veel blijer mens. En omdat mijn ogen nu verder open zijn kan ik ’s avonds ook makkelijker tv kijken.

Ik heb geen spijt dat ik het heb laten doen. Dus als je twijfelt zeg ik: gewoon doen. Ik heb wel trouw gekoeld met doperwtjes, een hele poos niet getild en netjes een zonnebril gedragen als dat nodig was. Ik denk dat het mede daardoor snel en mooi genezen is.”

 

"Als ik de foto’s vergelijk, zie ik nu een veel blijer mens."

Bel 088 - 7785201