Boek eenvoudig online je consultafspraak   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Zosia

Borstvergroting behandeld door Drs. Fientje van der Veen

Na de borstvoeding had Zosia nauwelijks nog borsten over en daar werd ze heel verdrietig van. Dankzij een borstvergroting voelt ze zich weer vrouwelijk.

Borsten na de borstvoeding
Zosia: “Ik heb drie kinderen borstvoeding gegeven. Vroeger had ik altijd een bescheiden B-cup, bij het voeden van de eerste werd dat een C en bij de tweeling zelfs een ruime D. Maar toen ik stopte was er weinig over van mijn borsten: ik vulde nog niet eens een A-cup meer. Daar werd ik heel verdrietig van, ik voelde me zo onvrouwelijk. Ik heb toen met mijn man de afspraak gemaakt: als de kinderen wat groter zijn en ik sta er nog steeds zo tegenover, dan ga ik nadenken over een borstvergroting. Inmiddels zijn ze 5 en 3 en de wens bleef. Die onzekerheid over mijn lichaam wilde ik niet meer.

De arts luisterde goed
We zijn op zoek gegaan naar een goede kliniek. Ik heb veel referenties gelezen en er bleven voor mij twee opties over. De ene kliniek was vrij ver weg, maar Velthuis kliniek zat hier vlakbij in Rotterdam. Dat vond ik een fijn gevoel – mocht er iets aan de hand zijn, dan ben je zo bij de kliniek. Op de website vond ik informatie over de verschillende plastisch chirurgen en wat ik las over drs. Fientje van der Veen voelde goed. Ik had het idee dat ik me wel prettig zou voelen bij haar en dat bleek tijdens het eerste consult ook zo te zijn. Ze luisterde goed naar mijn wensen en gaf een passend advies.

De juiste maat kiezen
Ik dacht zelf aan ronde implantaten want ik wilde graag wat bolling aan de bovenkant. De arts adviseerde echter om anatomische implantaten te nemen, omdat ik van mezelf vrij slank ben en dus geen borstvet heb. Dat zou een mooiere vorm en een meer natuurlijk resultaat geven. Ik wilde het liefst naar een C-cup, maar de juiste maat kiezen vond ik lastig. Ik ben nog een tweede keer op consult geweest omdat ik steeds bleef twijfelen. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat de arts tijdens de operatie zou bekijken wat de mooiste vulling zou geven. Ik heb het helemaal aan haar overgelaten. Vlak na de operatie dacht ik: had het niet iets kleiner moeten zijn? Maar nu de zwelling is verdwenen en alles ingedaald is, past het heel goed. Het is perfect in verhouding met de rest.

Snel antwoord op vragen
Wat ik fijn vond is dat er goed geluisterd werd naar waar je vandaan komt en wat je wilt bereiken. Tussendoor had ik wat vragen en die kon ik via de mail naar de consulente sturen. Ik kreeg dan snel hele duidelijke antwoorden terug. Het is heel prettig dat je tussendoor je zorgen van je af kan typen en daar rustig antwoord op krijgt.
Ik had wel iets te rooskleurig ingeschat hoe het herstel zou gaan. Ik wist dat een implantaat onder de borstspier wat meer pijnklachten zou geven, maar had verwacht dat ik na een paar dagen wel weer voor de kinderen zou kunnen zorgen. Maar dat was echt niet zo. Aan de linkerkant had ik een week lang een drain, dat viel wel tegen. Aan de andere kant had ik geen drain, maar daar had ik veel meer zwelling en dat was pijnlijk. Het duurde een week of drie voor de pijn weg was en ik weer goed kon functioneren, dat viel wel tegen. In die weken heb ik regelmatig gedacht: waarom heb ik dit gedaan? Die ingreep voelde zo egoïstisch, ik had toch een schuldgevoel dat ik er niet voor de kinderen kon zijn. Knuffelen, op schoot nemen, even optillen, dat gaat allemaal niet. Ik had graag vooraf geweten hoeveel tijd je voor het herstel moet nemen als je jongere kinderen hebt. Dan was ik beter voorbereid geweest.

Veel zelfverzekerder
Nu ben ik heel blij dat ik het toch gedaan heb. Eigenlijk is die hele periode van pijn en herstel maar kort ten opzichte van hoe je je daarna voelt. Ik heb opeens een goed gevulde C-cup, dat is best wel wat. Ik heb er even aan moeten wennen maar ik voel me nu veel zelfverzekerder. Het geeft een andere sfeer, ook qua relatie. Mijn man zei: het hoeft voor mij absoluut niet, je bent goed zoals je bent. Maar dat ik blij met mijn lijf ben, maakt dat onze relatie nu prettiger is. Als je je zekerder voelt uit zich dat ook als je intiem met je partner bent.”

 

"Mijn borsten zijn nu perfect in verhouding met de rest."

Bel 088 - 7785201