Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Desirée

Borstvergroting behandeld door Dr. Léon van Adrichem

Nadat ze kinderen had gekregen wilde Desirée graag een borstvergroting. Dr. Leon van Adrichem voerde de ingreep uit.

Desirée (33): “Op mijn vijftiende zijn mijn borsten gestopt met groeien. Niet dat ik niks had, maar heel groot waren ze niet. Nadat ik kinderen had gekregen werden ze bovendien aan de bovenkant slapper. Ik dacht: nu is het tijd voor mezelf. Dus heb ik de stap gezet en een afspraak gemaakt bij Velthuis kliniek. Ik was er al eerder geweest voor een littekenbehandeling en twee goede vriendinnen hebben er een borstvergroting laten doen. Zij waren heel enthousiast. Ik ben nog wel bij een andere kliniek geweest, want zo’n ingreep is niet zomaar iets. Maar bij Velthuis kliniek was het gevoel meteen goed. Dr. Leon van Adrichem luisterde echt naar me. Ik ben zelfs nog een keer terug geweest omdat ik twijfelde of ik de protheses voor of achter de borstspier wilde hebben. Dat was geen enkel probleem, we hebben het er nog een keer goed over gehad en ik mocht verschillende maten passen. Uiteindelijk raadde dokter Van Adrichem aan om de protheses boven de borstspier te plaatsen. Ik dacht dat dat er minder natuurlijk uit zou zien, maar hij liet me foto’s zien van patiënten met dezelfde grootte en het resultaat was precies wat ik bedoelde. Ik had vertrouwen in zijn oordeel.

De operatie verliep in eerste instantie goed, maar helaas ging het ‘s avonds mis. Mijn linkerborst ging enorm zwellen en ik werd helemaal niet lekker. Het voelde alsof mijn borst in brand stond. Terug in de kliniek stelde dr. Van Adrichem vast dat ik een nabloeding had. We zijn naar het Erasmus MC gegaan waar hij me nogmaals geopereerd heeft. Op weg naar het ziekenhuis dacht ik echt: waar ben ik aan begonnen? Deze pech, daar was ik al bang voor geweest. Achteraf bleek dat ik een lichte afwijking in de stollingswaardes van mijn bloed heb en daardoor krijg ik sneller bloedingen dan iemand anders. Gelukkig waren ze in het ziekenhuis ook supervriendelijk en drs. Van Adrichem was er gewoon bij. Zo’n nabloeding is best heftig maar hoe het is opgepakt, dat is gewoon heel fijn.

Het herstel vond ik pittig, ik ben twee weken helemaal uit de running geweest. Twee keer op een dag onder narcose, dat merk je natuurlijk wel. Ik ben heel blauw geweest en ook de zwelling heeft langer geduurd dan normaal.

Inmiddels zijn we vijf maanden verder en het is nu hartstikke mooi. Ik voel me een stuk zekerder omdat kleding veel beter zit. Ook bikini’s staan veel mooier. Mijn vriendinnen vinden het ook heel mooi geworden, zo mooi zelfs dat eentje nu ook een borstvergroting overweegt. Ik was wel bang dat het litteken lelijk zou worden na twee operaties, maar omdat mijn borst op precies dezelfde plek is opengemaakt zie je daar niets van. Die nabloeding was vervelend, maar voor het eindresultaat heeft dat niets uitgemaakt. Ik ben na de operatie nog drie keer op controle geweest om het te laten checken. Maar alles is goed nu, en ik ben heel tevreden.”

"Ik voel me een stuk zekerder omdat kleding veel beter zit. Ook bikini’s staan veel mooier."

Bel 088 - 7785201