Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De borstvergroting van Demi

Borstvergroting behandeld door Dr. Marijke van den Elzen

Demi zag op tegen de operatie en de narcose. Gelukkig viel het allemaal heel erg mee. Ze is superblij met haar nieuwe borsten.

Te kleine borsten
Demi: “Ik was al een hele tijd onzeker, ik vond dat ik te kleine borsten had. Maar een operatie is toch best wel een ding. Ik was nog nooit geopereerd en wist niet precies wat ik kon verwachten. Mijn moeder heeft een borstvergroting gehad, en ook mijn zus heeft twee jaar geleden haar borsten laten doen bij Velthuis kliniek. Zij vertelden dat het best meeviel en dat de mensen in de kliniek heel vriendelijk zijn. Uiteindelijk dacht ik: ik ga niet langer twijfelen, ik wil dit ook.

Fijn om een vrouwelijke arts te hebben
In ben naar Eindhoven gegaan en kwam op consult bij plastisch chirurg dr. Marijke van den Elzen. Ik had niet specifiek om haar gevraagd, ik ga ervanuit dat ze allemaal hartstikke goed zijn. Maar het was wel fijn om een vrouwelijke arts te hebben. Vooraf was het heel spannend: je weet niet wat je kan verwachten. Maar de consulentes stelden me meteen op mijn gemak, ze waren heel lief. Ook Marijke was heel lief, daar stond ik van te kijken. Ik had toch altijd het idee dat chirurgen wat strenger en serieuzer zijn. Maar ze snapte me helemaal.

Gekozen voor ronde implantaten
Op een gegeven moment kreeg ik een beha aan om protheses te passen. Ze zei: je moet zelf kijken en zeggen wat je wil. Ik heb voor ronde implantaten gekozen. Mijn zus heeft druppelvormige en die staan bij haar heel mooi. Maar ik wilde echt meer volume. Samen met Marijke heb ik naar verschillende soorten gekeken. De maat die ik het beste vond, paste volgens Marijke heel goed bij mij. Dat was fijn, om die bevestiging te krijgen.

Niet ziek van de narcose
Over de operatie heb ik van tevoren echt nachtmerries gehad. Toen ik me ’s ochtends moest melden, waren de verpleegkundigen gelijk superlief. Dat maakte het gelukkig wat minder spannend. Ik was vooral bang voor het infuus, dus probeerden ze me af te leiden door wat te kletsen. Dat vond ik heel fijn, want achteraf stelde het niks voor.

Ik zag ook op tegen de narcose, want sommige mensen worden daar flink ziek van. Maar je krijgt blijkbaar een middeltje in je infuus, dus ik ben helemaal niet ziek geweest. Toen ik wakker werd dacht ik eerst: wat stom, ik ben gewoon in slaap gevallen. Maar nee, de operatie was al gebeurd. Ik was gelijk heel fit toen ik wakker werd. De pijn viel heel erg mee. Ik heb wat gegeten en gedronken en toen mocht ik alweer naar huis.

Blij met het resultaat
In begin voel je dat alles strak staat. Na de operatie krijg je een sportbeha aan, het was best eng toen ik die twee dagen later voor het eerst uit deed. Ik was bang dat het pijn zou doen, maar toen was ik al heel blij met wat ik zag. Daarna is de zwelling minder geworden en ook de littekens trekken bij. We zijn nu een half jaar verder en ik ben heel blij met het resultaat!

Van B naar E gegaan
Na de borstvergroting voel ik me een stuk zekerder. Voorheen droeg ik altijd hooggesloten truitjes, nu kan ik van alles aan. Een beetje inkijk vind ik alleen maar leuk. Ik heb ervoor betaald, dus mag ik het laten zien. Ik ben er hartstikke trots op!

Ik ben van een cup B naar een cup E gegaan. Het is echt niet zo dat mensen ernaar kijken en denken: jeetje. Maar ik vind het wel leuk als ik met vriendinnen afspreek en een mooi topje aan kan trekken. Het is zeker niet ordinair geworden en dat wilde ik ook niet, dat heeft Marijke heel goed begrepen. Ik ben enorm blij dat zij mijn chirurg was.”

 

 

"Ik was altijd onzeker over mijn borsten, maar nu ben ik juist trots."

Bel 088 - 7785201