Schrijf je in voor het webinar over borstcorrecties    

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Oorlelcorrectie

vanaf € 920,-

Zodat je je lievelingsoorbellen weer kunt dragen

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Oorlelcorrectie nodig?

Ergens achter blijven haken met je oorbel, waardoor je oorlel is uitgescheurd? Er kunnen ook andere redenen zijn waarom je iets aan je oorlellen wilt laten doen. Door het jarenlang dragen van zware oorbellen kunnen de gaatjes ver uitgerekt zijn. Bij het ouder worden, worden ook vaak de oorlellen wat groter; ook een oorlelverkleining is goed mogelijk. Wat je wensen ook zijn, onze plastisch chirurgen kunnen elke hersteloperatie uitvoeren.

Zijn je oorlellen met de jaren dunner, rimpeliger en slapper geworden? Dan kan een oorlelverjonging met behulp van fillers een oplossing zijn.

Het behandeltraject

De stappen van een oorlelcorrectie

 • Telefonische intake

  Telefonische intake

  Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

  Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

  Direct contact opnemen

  MA - DO 08.00 - 18.00

  VR 08.00 - 17.00

 • Advies gesprek met arts

  Consult

  Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

  Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

 • De behandeling

  De behandeling

  Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een oorlelcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Hiervoor krijg je een kleine injectie met een verdovingsvloeistof in de oorlel, waardoor je niets voelt van de ingreep zelf.

  Bij een compleet uitgescheurde oorlel verwijdert de chirurg eerst een klein beetje weefsel. De uiteinden van de huidflapjes worden vervolgens aan elkaar gehecht. Gaatjes die te groot geworden zijn, kunnen door middel van hechtingen worden verkleind.

  Bij een oorlelverkleining haalt de chirurg een wigje weg uit het midden van de oorlel of verwijderd een stukje huid aan de voorkant van de oorlel, tegen je wang aan, waar altijd al een plooitje zit. Daarna hecht hij de wondjes met een dunne hechtdraad. • Nazorg

  De nazorg

  Je mag na de oorlelcorrectie meteen weer naar huis. Het dragen van een beschermende hoofdband is bijna nooit nodig. Heb je last van pijn, dan kun je paracetamol gebruiken. Na een week zien we je graag terug om de hechtingen te laten verwijderen.

  De littekens kunnen verkleuren onder invloed van UV-licht. Daarom is het verstandig de oorlellen de eerste maanden goed in te smeren met een hoge SPF voordat je naar buiten gaat. Wil je na de ingreep opnieuw gaatjes laten schieten, dan adviseren wij om enkele maanden te wachten, zodat het weefsel volledig kan herstellen en weer stevig genoeg is.
  Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier.

  Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

 • Risico's

  Risico's

  Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding.

  Specifieke risico's van een oorlelcorrectie zijn de vorming van sterk verdikte littekens en asymmetrie. Soms keert het gevoel in de huid rond het litteken niet of niet helemaal terug en er is een zeer kleine kans dat de oorlellen langere tijd gevoelig blijven bij aanraking.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in oorlelcorrecties. Zij zullen er alles aan doen om je oorlellen de vorm te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Wat kost een oorlelcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.Meer informatie over een oorlelcorrectie

Veelgestelde vragen

Krijg ik littekens na de behandeling? Kan ik straks weer oorbellen dragen? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Onze artsen zullen proberen de littekens zo onopvallend mogelijk te maken. Met name bij een volledig uitgescheurde oorlel blijven er wel littekens zichtbaar. Na verloop van tijd vallen ze echter steeds minder op.

Kan ik straks weer oorbellen dragen?

Ja, dat kan. Wij adviseren om zeker enkele maanden te wachten voordat je nieuwe gaatjes laat schieten. Het weefsel heeft namelijk tijd nodig om voldoende te herstellen.

Is de behandeling pijnlijk?

Omdat je plaatselijk wordt verdoofd, voel je van de ingreep zelf niets. Voor de napijn kun je een paracetamol nemen.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de ingreep?

Je mag gewoon slapen zoals je dat prettig vindt. Wel kan het zijn dat de oorlellen de eerste dagen nog gevoelig zijn. Op je zij liggen kan dan lastiger zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

Je kunt meteen na de oorlelcorrectie weer aan het werk.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een oorlelcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201