Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

5 tips om er minder vermoeid uit te zien op je werk

03 / 02 / 2020

Druk, druk, druk. Wie kent het niet? Naast een bloeiende carrière wil je ook nog tijd besteden aan familie, vrienden en hobby’s. Eigenlijk heeft een dag te weinig uren en staat slapen niet bovenaan je prioriteitenlijstje. Je voelt je ook niet vermoeid, dus waarom zou je het anders doen? Tot opeens je collega zegt dat je er zo futloos uitziet. Of nog erger, je baas. En het ergst? Je kijkt in de spiegel en realiseert je dat het waar is wat ze zeggen.

Laat jij je carrière tegenhouden door je uitstraling?

In principe zou jouw uitgebluste uitstraling niet moeten uitmaken, toch? Je doet je werk namelijk net zo goed als anders. Maar wellicht word je (on)gemerkt toch afgeremd op je werk hierdoor. Geeft je baas die promotie opeens aan die jonge energieke collega. Komt jouw presentatie aan die belangrijke klant minder overtuigend over, of word je al voor de 3e keer afgewezen na een sollicitatiegesprek voor een leuke nieuwe functie dichtbij huis. En dat wil je niet. Daarom helpen wij je met vijf eenvoudige tips aan een frissere uitstraling.


5 eenvoudige tips voor een minder vermoeide uitstraling

In de basis kun je op drie manieren jouw gezicht laten stralen van energie; voorkomen, verbergen en verbeteren. Door goed voor jezelf te zorgen voorkom je dat hangende oogleden, doffe huid of wallen erger worden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je symptomen te verbergen, maar dat is een oppervlakkige, niet-structurele oplossing. Het probleem aanpakken en je uitstraling verbeteren is dat wel. En daar heb je ook het langst plezier van. Voor alle drie de manieren hebben we enkele handige tips voor jou beschreven.


1. Deel je dagen goed in

Natuurlijk, het meest voor de hand liggende advies is om goed te kijken naar je dagindeling. Vaak zijn je dagen al heel snel gevuld, en onbewust proppen we ze steeds voller. Kijk daarom eens bewuster naar je dagritme. Doe je niet te veel? Kun je ergens een keuze maken die leidt tot meer of betere nachtrust misschien? Zijn je eet- en drinkmomenten goed verdeeld over de dag? Probeer je dagschema een tijdje bewust bij te houden in een schriftje of met een app. Misschien zie je opvallende dingen die je direct kan aanpakken. Bovendien zorgt het opschrijven ervoor dat er minder stress, en dus meer rust, in je hoofd ontstaat. Dat komt je slaap zeker ten goede.

2. Verzorg je innerlijke mens

Eet en drink gezond. Een doffe, bleke huid wordt door je omgeving vaak aangezien als symptoom voor vermoeidheid. Drink daarom veel water om je huid te voeden en juist niet te veel koffie of alcohol, die bekend staan om hun uitdrogende werking. Ook het eten van de juiste vetten en vitamines zorgt voor een stralende frisse huid. Ongezonde vetten zorgen daarentegen voor oneffenheden en een onverzorgde gezichtsuitstraling. Roken is ten slotte niet alleen slecht voor je longen, maar leidt ook tot een droge, rimpelige en slappere huid.

3. Verbeter je huidverzorging

Niet alleen de inwendige mens, maar ook de uitwendige jij dient goed verzorgd te worden als je minder uitgeblust wil overkomen. Gebruik de juiste dagcrème en gebruik huidvriendelijke make-up. Heb je bijvoorbeeld last van wallen? Masseer dan regelmatig zachtjes de huid onder je ogen. Doe dit van binnen naar je buitenste ooghoeken, zodat je overtollig vocht via de lymfeklieren afvoert. Speciale tip voor mannen: reinig je gezicht goed voordat je gaat scheren. Dit voorkomt onzuiverheden die jou een vermoeide uitstraling kunnen geven.

4. Kies de juiste make-up

Die vermoeide uitstraling kun je dus proberen te voorkomen met de tips hierboven. Je kan het probleem simpelweg ook proberen te verbergen. De juiste make-up kiezen kan een groot verschil maken. Creëer een grotere, frisse oogopslag door lichte tinten oogschaduw en goede mascara te gebruiken, waarbij je eerst wimperprimer aanbrengt voor het mooiste resultaat. Met een wit oogpotlood maak je de waterlijn onder je oog wit, zodat je oog optisch groter lijkt.

5. Ga naar een specialist

Heb je echt al langer last van die vermoeide blik? Bezoek dan eens een cosmetisch specialist zoals bijvoorbeeld Velthuis kliniek. Door middel van een ooglidcorrectie kun je een bijzonder fraai resultaat behalen. Zo kun je bij een onderooglidcorrectie je wallen laten weghalen. Een bovenooglidcorrectie is zeer geschikt voor mensen die een vermoeide of treurige oogopslag hebben door hangende oogleden. Onze artsen zullen ­altijd eerst in gesprek gaan met jou om wensen, vragen en twijfels te bespreken. Vervolgens geven ze een behandeladvies op maat.

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201